Hoe kun je veilig investeren in cryptovaluta?

Als je meer geld op je rekening hebt staan dan je nodig hebt als buffer, is het interessant om eens te kijken hoe je je geld voor je kunt laten werken. Het is namelijk zonde om je geld op de rekening te laten staan want dan moet je belasting betalen. Ook zorgt de inflatie ervoor dat je geld minder waard wordt in de loop der tijd. Genoeg reden dus om te kijken hoe je verstandig kunt investeren. De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen geld gaan steken in cryptovaluta. Dit is een heel interessante manier om geld te verdienen, maar je moet zorgen dat je het op de juiste manier doet om geen grote verliezen te lijden.

Kies voor een betrouwbare partij

Wie in cryptovaluta wil gaan investeren, moet zorgen dat hij dat doet bij een ervaren partij. Je moet namelijk de crypto’s inkopen maar ook opslaan. Als je je munten namelijk niet op een veilige locatie opslaat, kunnen ze gestolen worden en dan ben je al je geld kwijt. Als je met Amdax in zee gaat, kun je op een veilige manier je crypto’s inkopen en de opslag van je munten is hier ook gegarandeerd. Amdax is goedgekeurd door de DNB waardoor je zeker weet dat je met een partij in zee gaat die aan de zeer strenge regels van de Nederlandse overheid voldoet. 

Welke munten zijn interessant om in te investeren?

Als je gaat investeren in cryptovaluta, is het belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende munten. Er zijn er vele en de ene is heel veel kansrijker dan de andere. Wat je ook kiest, zorg er altijd voor dat je je portefeuille goed spreidt. Als je namelijk al je geld op een munt inzet, dan is het risico te groot. Je kunt dan in een keer al je geld verliezen en daarom is spreiding heel veel beter. Kies daarom altijd voor verschillende munten zodat eventuele verliezen van de ene munt, gecompenseerd worden door de andere. Zo is de kans heel veel groter dat je mooie rendementen zult krijgen.

Gebruik alleen geld dat je kunt missen

Wanneer je eenmaal besloten hebt om te gaan beleggen in cryptovaluta, dan is het belangrijk om alleen geld te gebruiken dat je kunt missen. Het is onverstandig om al je spaargeld in te zetten omdat je ook altijd een buffer achter de hand moet houden. Houdt je auto er ineens mee op, dan kun je je buffer aanspreken in plaats van dat je crypto’s moet verkopen. Dat is namelijk nadelig voor je uiteindelijke rendement. Bekijk daarom altijd wat voor jou een goede buffer is.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Ga voor de beste zakelijke verzekeringen voor jouw onderneming

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk om goed voor jouw onderneming te gaan zorgen. Daarom zijn er verschillende opties en mogelijkheden...

Praktische tips voor het verbouwen van muren en wanden

Of je nu een nieuw huis hebt gekocht dat gerenoveerd moet worden, of je wilt je bestaande woning upgraden, er zijn talloze dingen waar...

Thailand, het pareltje van Azië

Thailand is een land in Zuidoost-Azië dat de afgelopen jaren een populaire reisbestemming is geworden vanwege de prachtige stranden, levendige steden en het rijke...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!