Chocolade kan altijd

Februari staat bekend als de maand van de liefde. Overal zie je ineens rode kleuren, ballonnen, slingers en hartjes. Op veertien februari wordt Valentijnsdag gevierd, en iedereen in Nederland zal dat weten! De schappen in de supermarkt liggen vol met bonbons, snoep, en romantische kaartjes en verpakkingen. Bloemen krijgen extra mooie lintjes, en overal gaan rode rozen over de toonbank. Maar na al die jaren Valentijnsdag meegemaakt te hebben, heb je het wellicht wel al gezien. Wat moet je dit keer voor je vriend of vriendin kopen? Wat dacht je van een bijzondere Valentijn chocolade, eentje die niet iedereen al heeft, eentje die nét even wat meer moeite en liefde erin heeft gestopt? Denk aan speciale bonbons, opvallende kleuren en teksten. Chocolade hoef je niet eens persoonlijk te geven, want je kunt ook chocolade versturen!

Chocolade kan altijd.

Ook al is Valentijnsdag wellicht al voorbij, chocolade kan áltijd. Zo heb je chocolade om iets goed te maken, chocolade om iemand te bedanken, chocolade voor als je je niet zo lekker voelt…chocolade geeft steun, liefde, en nog veel meer. Denk aan een warme chocolade melk met slagroom als het koud is buiten en je lekker je handen eraan kunt opwarmen. Dat warme gevoel in je buik, dát is chocolade die echt in de wintertijd past!
Met Pasen eten we ook veel chocolade, en verstoppen we eitjes in de tuin. We geven elkaar chocolade paashazen en smullen de hele dag door. Met Sinterklaas eten we veel snoep en chocolade, met Kerst hebben we chocolade mousse of ijs na het diner…kortom, chocolade kán altijd.

Chocolade voor het lichaam.

Naast dat het gewoon erg lekker is, kan chocolade ook bepaalde stofjes loslaten waardoor je je happy voelt. Door het eten maak je endorfine aan, een hormoon waardoor je je blij en gelukkig voelt. Het wordt zelfs versterkt als je chocolade laat smelten in je mond, blijkt uit onderzoek!
Ook is pure chocolade goed voor je. Hoewel chocolade natuurlijk altijd goed voor je is (knipoog) is pure chocolade het best. Hoe dat kan? In hele pure chocolade (denk die van 70% en hoger) zit een stofje dat cholesterol verlagend werkt. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je hart en bloedvaten, én maakt ook pure chocolade het gelukshormoon aan dat eerder werd benoemd. Wat een gelukje he? Chocolade is dus zo slecht nog niet.

Chocolade kan dus altijd, welke maand het ook is. Verras een ander of jezelf met iets bijzonder lekkers!

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Een warm welkom creëren met de juiste terrasindeling

Als de zon zich laat zien en de temperaturen stijgen, dan weet je dat het terrasseizoen is geopend. Een terras is het visitekaartje van...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!