EPDM dakbedekking: de voordelen en tips

EPDM dakbedekking is momenteel de beste en meest duurzame oplossing om een lekkend dak te repareren of vervangen. Door het hoge kwaliteitsniveau gaat EPDM veel langer mee dan bijvoorbeeld bitumen dakbedekking of pvc dakbedekking. Daarnaast is de montage erg eenvoudig, zelfs voor doe-het-zelvers! In dit blog geven we je enkele belangrijke tips om op te letten tijdens epdm kopen, en laten we zien hoe het installeren in zijn werk gaat.

Wat is EPDM?

epdm folie is een synthetisch rubber dat bestand is tegen hoge temperaturen, UV-straling en extreme weersomstandigheden. Het wordt gebruikt voor daken van zowel bedrijfspanden als woningen: het duurzame karakter maakt EPDM uitermate geschikt voor toepassing op hellende of platte daken waar veel belasting door sneeuw, regen en andere externe factoren te verwachten is.

Waarom voor EPDM kiezen?

EPDM dakbedekking is een duurzame oplossing voor veel verschillende soorten daken. Het voordeel van EPDM dakbedekking ten opzichte van andere materialen zoals bitumen of pvc is dat het erg lang meegaat en minimaal onderhoud nodig heeft. Daarnaast is de montage erg eenvoudig en kun je dit zelf doen, wat het installeren van EPDM dakbedekking stukken goedkoper maakt.

Hoe plaats je EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is eenvoudig zelf te plaatsen met behulp van speciale lijm. Om ervoor te zorgen dat het materiaal goed blijft plakken bij sneeuw en regen, is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Deze kun je bijvoorbeeld bestraten met zand of een folie aanbrengen. Belangrijk is ook dat je ervoor zorgt dat de dakbedekking niet opzij wordt geduwd bij de montage. Verder kan je overwegen om beschermende platen te monteren op ramen en spouwmuren om lekkages te voorkomen. Zo geniet je altijd van een lekkage-vrije woning!

Waar moet je op letten bij het kopen van EPDM?

Voordat je EPDM dakbedekking aanschaft, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het product. Controleer of het materiaal UV-bestendig en hittebestendig is, zodat je er zeker van bent dat het lang meegaat en goed tegen extreme weersomstandigheden kan. Let ook op de juiste afmetingen. Meet altijd eerst zorgvuldig je dak op voordat je de EPDM dakbedekking bestelt.

Als je ervoor zorgt dat alle voorbereidingen goed worden getroffen, kun je genieten van een lekvrij dak voor vele jaren!

We hopen dat je deze tips helpt bij het kiezen en plaatsen van EPDM dakbedekking! Alvast veel plezier van je lekkage-vrije woning. 🙂

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Met buitenverlichting kan je zorgen voor prachtige verlichting

Het is rond veel feestdagen erg populair om gebruik te maken van verschillende soorten verlichting. Bij de feestdagen in december is het vooral erg...

De beste manier om een goede autoleaseovereenkomst te sluiten

  Het verschil tussen financial leasing en occasion leasing Financial leasing is een vorm van leasing waarbij de lessee (kredietnemer) leasebetalingen verricht aan de lessor (kredietgever) om...

3x bijzonde vakantiebestemmingen

Met een terugblik op de pandemie kunnen we wel zeggen dat we veel hebben geleerd. Zo ook hoe we onze vakantie op een andere...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!