Een terrasoverkapping of een pergolazonwering: het verschil 

Terrasoverkappingen of een pergolazonwering is de manier om binnen naar buiten te halen. Er is niets zo fijn dan in de zomermaanden lekker buiten te kunnen zitten met familie, vrienden of buren met een lekker glas wijn. Een terrasoverkapping of een pergolazonwering zorgt ervoor dat je lekker beschut kan zitten. Er zijn echter wel wat verschillen tussen een terrasoverkapping of een zonwering. Hieronder lees je wat de verschillen zijn en welke optie wellicht het beste bij jouw tuin en wensen past.  

Wat is een terrasoverkapping? 

Een terrasoverkapping is een stevige overkapping die ervoor zorgt dat jouw woonkamer een stukje wordt verlengd. Hierdoor wordt 'binnen zitten' gecreëerd, maar dan met het gevoel van buiten. Terrasoverkappingen zijn meestal volledig afsluitbaar. Door middel van schuifpuien kan de overkapping worden geopend waardoor frisse lucht naar binnen kan. Bij terrasoverkappingen is het dak dicht, hierdoor blijft regen buiten de deur en wordt zonlicht tegengehouden. Terrasoverkappingen hebben als groot voordeel dat zelfs in het vroege voorjaar of laat in het najaar nog lekker 'buiten' kan worden gezeten. Met een kachel onder de overkapping kan zelfs in de winter een gevoel van buiten zitten worden gecreëerd.  

Wat is een pergolazonwering? 

Een pergolazonwering is echter iets anders. Een pergolazonwering is een overkapping die vaak geen wanden heeft. Het is dus een open overkapping. In de winter buiten zitten zal dan waarschijnlijk wat te koud zijn. Het grote voordeel aan een pergolazonwering is echter het feit dat het 'dak' kan worden opengemaakt. Meestal is dit door een doek-schuifsysteem. Hierdoor kun je er dus voor kiezen om bij lekker weer het dak te openen waardoor zonlicht doorkomt. Het dak kan ook gesloten blijven, hierdoor wordt schaduw gecreëerd en wordt zonlicht buitengehouden. Daarnaast zorgt het stevige systeem ervoor dat ook regen of een onweersbui geen probleem is. Er is toch niets fijner dan lekker buiten onder de overkapping zitten terwijl het met bakken uit de lucht komt?  

Waarom een overkapping of zonwering aanschaffen? 

Een terrasoverkapping of een pergolazonwering zorgt ervoor dat men sneller en vaker buiten gaat zitten. Er is niets zo vervelend dan binnen moeten zitten omdat het regent of omdat de zon te fel is. Buiten zijn is goed voor ieder, dat weten we allemaal. Frisse lucht en vitamine D van de zon is waar ons lichaam vrolijk van wordt! Kijk online eens rond om te kijken of een terrasoverkapping of een pergolazonwering misschien iets voor jouw tuin is. Vergeet daarbij niet: zelfs de kleinste tuinen zijn geschikt voor een overkapping. Je levert geen stukje tuin in, je woonkamer wordt verlengd! 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Een warm welkom creëren met de juiste terrasindeling

Als de zon zich laat zien en de temperaturen stijgen, dan weet je dat het terrasseizoen is geopend. Een terras is het visitekaartje van...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!