De perfecte fiets voor jou

Fietsen: we vergeten soms hoe bijzonder het is, maar het is voor iedereen in ons land niet weg te denken. Iedereen heeft nog wel een oude stalen ros in de schuur of de garage staan, of verderop in een steegje als je midden in de stad woont – en iedereen is keer op keer weer dankbaar dat hij er altijd is als je hem nodig hebt. Op de fiets naar je werk als de bus een keer niet gaat, snel naar de supermarkt als je er vlak voor sluitingstijd achter komt dat je iets was vergeten, of gewoon een rondje om als je behoefte hebt aan lekker buiten zijn tijdens de lockdown. Toch is het heel makkelijk om zonder fiets te geraken in het leven. Je gaat voor het eerst op jezelf wonen en verhuist je fiets niet mee, je fiets wordt gestolen en je stelt het kopen van een nieuwe te lang uit, en je bent snel vergeten hoeveel voordelen het hebben van een fiets eigenlijk bood. Pas als je er weer op zit besef je je weer hoe handig het wel niet is. Heb jij op dit moment geen fiets? Zie dit dan als een teken dat het weer tijd is om het te gaan waarderen. Wij vertellen je precies welke fiets voor jou het beste is!

De transportfiets

We beginnen met de transportfiets. Dit is eigenlijk de meest standaard soort fiets die we hebben in Nederland. Een fiets die simpelweg wordt gebruikt voor transport. Van jezelf, van je boodschappen, van de kinderen, of een vriend of familielid wat je achterop kunt nemen. Ideaal! Het is eigenlijk heel bijzonder dat fietsen hiervoor worden gebruikt in Nederland; in Amerika zien ze fietsen echt als een vervoersmiddel, waarvoor je speciale kleding aantrekt alsof je een sporter bent, zelfs als de fiets voor bijvoorbeeld naar het werk komen wordt gebruikt. In Nederland is de fiets juist meer gelijk aan lopend vervoer, en dat maakt het nu juist zo makkelijk om een fiets te hebben. De transportfiets is voor bijna iedereen wel een goede keus als je de fiets voor zulke dingen wenst te gaan gebruiken. 

De stadsfiets

Als je op dit moment geen fiets hebt, is dat in veel gevallen doordat je naar de stad bent verhuisd, bijvoorbeeld toen je voor het eerst op jezelf ging wonen, en je je fiets bij je ouderlijk huis hebt laten staan. Terwijl in een stad een fiets juist een ideaal vervoersmiddel is, omdat het perfect is voor afstanden die te lopen zijn, maar je toch net iets sneller zou willen kunnen doen. Wist je dat er zelfs speciale stadsfietsen zijn? De stadsfiets heren bijvoorbeeld is extra stevig uitgerust in het frame, wat ze ideaal maakt als je over verschillende soorten tegels en veel hobbels over moet fietsen. Iedereen die in de stad fietst weet dat dat geen overbodige luxe is! 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Als zzp’er is een eigen auto vaak onbetaalbaar, een auto delen kan wel!

Als zzp'er zul je, zeker als je net start, goed moeten letten op je uitgaven. En dus is een eigen zzp auto vaak niet...

Een whiplash kan veel ellende opleveren!

Bij een whiplash denk je wellicht al snel aan een aanrijding met de auto. Dat is ook de meest voorkomende oorzaak. Maar het is...

Lease’m: De grote voordelen van privé leasen

Steeds meer particulieren leasen hun auto. In 2020 reden in Nederland 188.000 auto’s rond die met private lease waren gefinancierd en dit aantal stijgt...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!