De voordelen van cross docking

Tegenwoordig kun je het niet meer wegdenken uit het logistieke proces: cross docking. Het heeft vele voordelen en zorgt ook voor meer efficiëntie in de productie, maar wat is dit nu precies? Bij cross docking vindt er geen opslag van de goederen plaats. Het distributiecentrum fungeert dus als hub, waar de voorraad snel verwerkt wordt, en verplaatst wordt naar het volgende gedeelte van het verzendproces. Dus, wanneer de goederen aankomen op de ontvangstlocatie, worden ze binnen 24 uur gesorteerd en verwerkt, en gaan daarna in vrachtwagens en containers, gereed om direct door naar de uitgaande locatie te gaan. Je vindt deze methode in vele branches! De voordelen hiervan zijn: het bespaart tijd en de levertijden zijn dus minimaal, het bespaart geld en je hebt tevreden klanten. Ook houd je als ondernemer op deze manier jouw voorraden klein. Soms wordt cross docking slechts enkele malen per jaar toegepast maar het kan ook een structurele oplossing in het productieproces zijn. Het vindt bijvoorbeeld plaats bij distributiecentrum hubbel Den Haag.

Bij welke industriële branches kun je cross docking toepassen?

Het toepassen van deze methode kun je dus in diverse branches tegen komen. Hierbij kun je denken aan een bedrijf in de voedingssector. De voedingsmiddelen zijn beperkt houdbaar en moeten dus snel aan de klant geleverd worden. Daarbij zou het wekenlang opslaan van de goederen niet wenselijk zijn omdat ze dan kunnen bederven. Ben je een grootschalige retailers van bijvoorbeeld fruit en groente? Dan heb jij ook vast al de voordelen ondervonden van deze methode. Ook in een bedrijf dat werkt met e-commerce kun je cross docking toepassen. Dus beheer je bijvoorbeeld een webshop waarin je kleding onderhevig is aan kortingen? En je verkoopt producten die maar een bepaald seizoen in de sale zijn? Dan wil je deze uiteraard binnen die maand geleverd krijgen en niet twee maanden later, ook hierbij is de snelle levering een must. Zo zijn er nog legio voorbeelden zoals bij de transport van grondstoffen en voorverpakte producten. Een bedrijf als hubbel Den Haag kan je er alles over vertellen!

Minimaal menselijk toezicht

Om dit te laten plaats vinden, heb je bij cross docking een behoorlijke hoeveelheid automatisering nodig. Hierbij kun je diverse software voor voorraadbeheer aanschaffen. Hiermee creëer je een goed zich top elke fase van de cross docking methode, en laat je het proces van inkomend naar uitgaand goed verlopen met waarbij slechts minimaal menselijk toezicht nodig is. Je hebt verschillende vormen van cross docking, zoals continue cross docking. Dit is een continue doorgaand proces waarbij de inkomende goederen meteen naar de uitgaande locatie gaan. Een andere manier is consolidatieregelingen. Verschillende inkomende kleine producten worden in een groter pakket gebracht waarna ze door gaan naar de klant. Soms worden enkele producten opgeslagen. Tot slot kun je ook gebruik maken van deconsolidatie. Het distributiecentrum splitst hierbij grote pakketen op tot kleinere waarna ze doorgaan naar de ontvanger. Voor elk type industrie is er wel een methode geschikt. 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Hoe kun je veilig investeren in cryptovaluta?

Als je meer geld op je rekening hebt staan dan je nodig hebt als buffer, is het interessant om eens te kijken hoe je...

Jouw bedrijf naar een volgend level brengen

Jouw bedrijf naar een volgend level brengen? Dat kan op allerlei verschillende manieren. Het is maar net hoe je het aanpakt en wat bij...

Vitaminen en supplementen voor je gezondheid

Tegenwoordig gebruiken veel mensen vitaminen en supplementen om zo wat extra’s binnen te krijgen. CBD olie kopen, 5-HTP, Ginkgo Biloba of kool tabletten, allemaal...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!