Drie manieren om je huis netjes te houden

Niemand vindt opruimen leuk toch? Dat zou je wel denken, maar eerlijk, zodra je een muziekje opgezet hebt en lekker je gang gaat, dan kun je toch niet meer stoppen? Oh, jij wel? Dan moet je dus wat betere manieren hebben om je huis netjes en schoon te houden. Want een opgeruimd huis, wie wil dat nou niet? Als je een paar tips wilt hebben over hoe je je huis op orde houdt, dan is de volgende tekst perfect voor jou.

Tip 1: Stop met verzamelen

Tuurlijk mag je verzamelen, maar maak het niet te gek. We willen je niet terug zien komen in één van die TV programma’s waar ze mensen hun huizen gaan uitpluizen en van alles terugvinden wat je niet nodig hebt. Lever die stapel lege flessen in, gooi die vele lege parfumflesjes weg, ook al zien ze er zo leuk uit. En niet alles hoeft weggegooid te worden natuurlijk. Als jij een kleine maar toch net iets te grote verzameling hebt van iets wat prima gebruikt kan worden, verkoop het dan lekker.

Tip 2: Doe niet alles in één keer

Maak het jezelf niet te moeilijk. Je krijgt het echt niet voor elkaar om je gehele huis volledig uit te ruimen en alles perfect uit te zoeken. Doe het beetje voor beetje, begin bijvoorbeeld bij de extra kamer die je de afgelopen jaren misschien wel vol hebt gegooid met van alles en nog wat. Of ga aan de gang in je slaapkamer, begin bij je kasten, zoek meteen alles uit, en verkoop wat nog gebruikt kan worden. En anders begin je in de keuken, zoek alle kasten uit en kijk of er iets weg kan, wellicht dat er iets bij ligt wat de buren lusten en jij niet, je weet het nooit. Maar pak het stapje voor stapje aan.

Tip 3: Voor als je het echt niet zelf wilt doen

Het is helemaal niet gek dat je het niet zelf wilt doen, vooral niet als het echt wel veel werk is. Misschien kun je het wel helemaal niet zelf doen omdat je niet mag bukken vanwege bijvoorbeeld rugklachten, of je hebt slechte knieën, het kan allemaal. Dan is er altijd nog de optie om een opruimbedrijf in te schakelen. Een voorbeeld hiervan is Ontruiming De Zwart. Zij ruimen huizen uit, maar ze doen ook opruimwerk waar nodig. Zolang jij dan maar wel aangeeft hoe en wat. Dit doen ze in heel Nederland, ze doen woningontruiming Utrecht maar ook bijvoorbeeld Amsterdam en Den Haag. Overal is wel iemand die je dus kan helpen.

 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Padel: niet voor niets een enorme trend

Padellen, ofwel padel, is de laatste jaren een enorme trend. Iedereen lijkt het te spelen en iedereen vindt het leuk. Maar wat is padel...

Digitaliseer jouw bedrijf, bijvoorbeeld met het gebruiken van OCR

Meer en meer bedrijven kiezen ervoor om online aan het werk te gaan. Het is dan ook niet gek dat bedrijven dit doen. De...

Hoe start je je eigen horecazaak?

Het is belangrijk om je dromen achterna te gaan. Dat betekent niet dat je zomaar alles moet gaan doen wat je leuk lijkt, maar...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!