Betaal jij je aankopen al met een visacard?

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we binnenkort weer op vakantie kunnen gaan. Na twee jaar in Nederland te hebben moeten blijven, is de wereld nu weer open om mooie reizen te maken. Als je in het buitenland bent, zul je merken dat je niet overal met je gewone pinpas kunt betalen. Niet alle landen, en in het bijzonder de winkels in deze landen, accepteren jouw pinpas. Het is daarom verstandig om eens te kijken of een visacard iets voor je is. Met deze pas betaal je namelijk niet alleen overal ter wereld zonder problemen, maar je profiteert ook nog eens van zeer aantrekkelijke extra’s. 

Hoe werkt een visacard?

Als je met je reguliere pinpas betaalt, kun je alleen het geld uitgeven dat op je rekening staat. Heb je geen saldo, dan kun je niet betalen. Als je een visacard hebt, betaal je je aankopen op een betalingslimiet. Dat houdt in dat het bedrag voorgeschoten wordt door de creditcardmaatschappij. Op die manier creëer je dus meer ruimte in je budget: geld dat je in de toekomst gaat ontvangen, kun je nu alvast uitgeven. Je kunt aangeven welke bestedingslimiet je graag wilt hanteren. Bij de aanvraag van je kaart, word ook gekeken wat een geschikte limiet voor jou kan zijn. Je kunt tot maximaal 5000 euro per maand gaan. Heb je iets gekocht met je visa, dan wordt het bedrag aan het eind van de maand van je rekening afgeschreven.

Welke extra’s heeft een visa?

Wanneer je een visacard hebt, kun je niet alleen op krediet je aankopen doen, maar je profiteert ook nog van aantrekkelijke extra’s. Zo zijn je aankopen bijvoorbeeld standaard 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Koop je iets met visa via het internet? Dan ben je ook verzekerd in het geval je pakketje nooit geleverd wordt. Je loopt dus veel minder risico op financiële tegenslagen door wanprestaties van derden. Dit is dan ook een reden voor veel mensen om met een visa te betalen omdat je al deze extra’s met een gewone pinpas niet hebt.

Hoe vraag je een visacard aan?

Als je graag een visacard aanvragen wilt, dan kun je een aanvraag indienen bij een creditcardmaatschappij. Dit hoeft niet altijd een bank te zijn, dus vergelijk de diverse opties even goed om te zien waar je de beste deal kunt sluiten. Bij de ANWB kun je een aanvraag indienen wanneer je lid bent en wanneer je tenminste 18 jaar oud bent. Je dient een minimuminkomen van 1.150 euro netto per maand te hebben. Nadat je een aanvraag ingediend hebt, zal een BKR-toetsing gedaan worden. Blijkt dat je geen betalingsachterstanden hebt, dan zul je groen licht krijgen voor je visa. Na akkoord heb je je creditcard binnen 2 a 3 weken in huis. Omdat het vanwege de vakantie nu wat drukker dan gemiddeld is duurt dit wat langer dan normaal dus vraag je creditcard op tijd aan!

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Een warm welkom creëren met de juiste terrasindeling

Als de zon zich laat zien en de temperaturen stijgen, dan weet je dat het terrasseizoen is geopend. Een terras is het visitekaartje van...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!