Mogelijke oplossingen voor een defect laptop scherm

Het is natuurlijk verschrikkelijk irritant wanneer je laptop scherm opeens raar begint te doen. Die ene irritante pixel die dood blijft, een flitsend scherm of een scherm wat opeens zwart wordt. Soms is er een simpele oplossing voor het probleem, soms zit er niks anders op dan het probleem door professionals te laten oplossen. Hieronder enkele oplossingen wanneer je scherm problemen heeft.

Oververhitting

Een veelvoorkomend en makkelijk op te lossen defect voor veel laptop schermen is dat het scherm uitvalt door oververhitting. Dit is vaker het geval bij oudere en goedkopere laptops. Zorg er altijd voor dat de ventilatoren van je laptop genoeg vrijheid hebben om de warme lucht uit te blazen. Voel goed aan zowel de onderkant van je laptop waar de hardware gemonteerd is als aan de achterkant van het scherm of het niet oververhit en geef het wanneer het gebeurt genoeg tijd om af te koelen.

Krassen

Een andere oorzaak voor een kapot scherm is eentje die niet alleen bij laptops vaak voorkomt: krassen. Door het schampen van objecten of het zelf aanraken van het scherm kun je krassen op je scherm krijgen. Omdat een laptop scherm een complex en teer deel van je laptop is kan één kras al voor meerdere problemen als dode pixels en strepen zorgen. Je kunt dit zelf oplossen door een reparatiekit voor krassen te gebruiken of je kunt het door professionals laten repareren.

Installeren nieuwe grafische drivers

De vorige problemen die genoemd zijn waren problemen met de hardware van je laptop, de volgende is een probleem met de hardware. In je laptop zit een grafische kaart en om deze goed te laten werken installeer je programma’s die grafische drivers heten. Als deze niet up to date zijn kan het voor problemen zorgen als een flikkerend of uitvallend scherm. Vaak is dit op te lossen door je computer te updaten, als dit het niet oplost kun je bij de systeeminformatie die je bij het configuratiescherm/de instellingen van je laptop opzoeken welke grafische kaart je hebt. Als je deze vervolgens Googlet kun je op de website van de maker van de grafische kaart vaak de nieuwste drivers vinden.

Reparatie door professionals

Soms zit er niks anders op dan toe te geven dat je het probleem zelf niet kan oplossen en dat je laptop scherm reparatie toch echt gedaan moet worden door professionals. Als bijvoorbeeld het scherm volledig gestopt is met werken en oververhitting niet het probleem was is er vaak erg weinig wat je kunt doen zonder verdere kennis van computers. Gelukkig zijn er veel reparateurs voor laptop schermen, zoals een Macbook reparatie Amsterdam of een Macbook reparatie Rotterdam. Zij identificeren het probleem voor je en lossen dit op zodat je weer rustig verder kan met je laptop.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Een warm welkom creëren met de juiste terrasindeling

Als de zon zich laat zien en de temperaturen stijgen, dan weet je dat het terrasseizoen is geopend. Een terras is het visitekaartje van...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!