Zakelijk leasen kan op twee manieren

Wanneer je een lease auto wilt gaan rijden, dan heb je veel dingen om over na te denken. Ga je voor een privé-auto of wil je zakelijk leasen? Wil je een zo nieuw mogelijke auto gaan rijden of mag het ook een gebruikt exemplaar zijn? Wil je na iedere lease-periode weer een andere auto of wil je dat je lease auto op termijn van jou zelf wordt? Alles kan, er zijn zelfs mogelijkheden voor startende ondernemers en ZZP'ers! Ben je startende ondernemer of ZZP'er dan kies je voor zakelijk leasen op basis van Financial Lease. Ben je bedrijfseigenaar of in loondienst, dan kies je voor zakelijk leasen op basis van Operational Lease.

Welke soorten zakelijk leasen bestaan er en wat houden ze in?

Wanneer je kiest voor (full) Operational Lease, dan rij je volkomen zorgeloos. Je hoeft alleen nog maar te tanken of te laden en verder hoef je nergens over na te denken. Alles is dan inbegrepen bij de leaseprijs. Denk dan aan wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud, pechhulp en afschrijving. Dat scheelt natuurlijk enorm, je kunt gaan rijden en hoeft je nergens anders om te bekommeren. Maar deze leasevorm is niet altijd geschikt. Ben je bijvoorbeeld ZZP'er of startende ondernemer en wil je zakelijk leasen? Dan kun je beter kiezen voor Financial Lease. Met deze leasevorm ben je al direct economisch eigenaar van de auto. Het is dan wel voordeliger om te gaan voor een gebruikt exemplaar.

Waarom zou je gaan voor Financial Lease?

Er lijken vooral nadelen te kleven aan Financial Lease, maar dat is niet zo. Je bent vanaf het tekenen van het contract economisch eigenaar van de auto en na afloop van het contract en met het betalen van de slottermijn ben je volledig eigenaar van de auto. Deze vorm van zakelijk leasen wordt ook wel huurkoop genoemd. Je moet bij Financial Lease zelf zorgen voor de verzekeringen, wegenbelasing, het onderhoud en de pechhulp. Maar aan het eind van de lease-periode is de auto dus wel van jou! Het grote voordeel is dat je de auto al direct kunt personaliseren. Denk aan het inrichten van een bedrijfsbus. De auto is het onderpand van je lease-overeenkomst.

Is een auto leasen nog wel nodig?

Momenteel werken we weer allemaal zoveel mogelijk thuis. Maar de tijd gaat, natuurlijk, weer komen dat we weer massaal de weg op gaan. Een leaseauto is dan zeker weer nodig. Je kunt online heel veel informatie vinden. Ga er maar eens voor zitten!

 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Hoe kun je veilig investeren in cryptovaluta?

Als je meer geld op je rekening hebt staan dan je nodig hebt als buffer, is het interessant om eens te kijken hoe je...

Jouw bedrijf naar een volgend level brengen

Jouw bedrijf naar een volgend level brengen? Dat kan op allerlei verschillende manieren. Het is maar net hoe je het aanpakt en wat bij...

Vitaminen en supplementen voor je gezondheid

Tegenwoordig gebruiken veel mensen vitaminen en supplementen om zo wat extra’s binnen te krijgen. CBD olie kopen, 5-HTP, Ginkgo Biloba of kool tabletten, allemaal...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!