Wat zijn de redenen om voor WordPress te kiezen bij het bouwen van een website of webshop?

Als je zelf een website of webshop gaat inrichten, doe je dat middels een contentmanagementsysteem (CMS). Hoewel er allerlei verschillende contentmanagementsystemen te vinden zijn, wordt er in veel gevallen voor WordPress gekozen. Wat zijn nu de precieze voordelen van WordPress?

WordPress is gebruiksvriendelijk

De belangrijkste reden om voor WordPress te kiezen: het is enorm gebruiksvriendelijk. Ook voor beginners is het CMS goed te gebruiken! Daarom is het een verstandige zaak om voor WordPress hosting te kiezen als je een webshop of website gaat aanmaken. Zo kun je direct aan de slag met het inrichten van de site! Webhosting is nodig als basis voor de inrichting van je website; hierna start je met WordPress. Het inrichten van de pagina’s of het toevoegen van een project wijst zichzelf. Dit vormt zeker een grote reden dat WordPress zo geliefd is.

Voorkennis is niet nodig

De tijd dat je code moest begrijpen om een website te kunnen bouwen, ligt tegenwoordig gelukkig al enige tijd achter ons. Juist door een CMS zoals WordPress te gebruiken, hoef je helemaal geen ingewikkelde zaken uit te voeren. Het technische gedeelte wordt als het ware voor jou ingevuld, met de keuze voor een bepaald thema dat de lay-out van de website vormt.

Gratis te gebruiken

WordPress is een gratis CMS. Je kunt het dus gratis installeren en gebruiken. Niet alleen het CMS is gratis te gebruiken, maar ook veel van de andere stukken software waarmee je te maken krijgt binnen WordPress. Zo zijn er allerlei thema’s en plugins te vinden die niets kosten, die je helpen bij de inrichting van de site. Ideaal als je een klein budget hebt voor je website of webshop!

Veel over te lezen en leren

Naast dat WordPress gebruiksvriendelijk werkt, is er veel over op te zoeken. Mocht je ergens dus niet uitkomen, dan kijk je gewoon naar een videotutorial of lees je informatie op een forum. Dat is nog een voordeel aan de populariteit van het CMS: er zijn al veel mensen die je zijn voorgegaan, wat maakt dat er veel informatie te vinden is.

WordPress is multi-inzetbaar

Een webshop, een portfolio of een blog met uitgebreide artikelen: WordPress is multi-inzetbaar. Je hebt veel mogelijkheden om tot jouw ideale website of webwinkel te komen – dat ziet er immers voor iedereen weer anders uit. Je kunt bijvoorbeeld vrijwel alle type mediabestanden kwijt op WordPress: of het nu om foto’s of tekst gaat.

WordPress is veilig

Het is bij de inrichting van een website of webshop belangrijk om aan veiligheid te denken. Er zijn immers veel hackers en spammers actief. WordPress besteedt veel aandacht aan veiligheid, wat het een verstandig CMS maakt om te gebruiken, zeker als je je website netjes up to date houdt.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Ontdek de voordelen van duo rolgordijn verduisterend en gordijnen op maat

Als je op zoek bent naar een nieuwe look voor je huis, dan zijn duo rolgordijn verduisterend en gordijnen op maat twee geweldige opties....

Ontdek de charme van frake noir en vingui noir in je interieur

Wonen is een kunst, en net als elke andere kunst, is het een uitdrukking van wie we zijn. Onze huis- en tuinruimtes vertellen veel...

Een hele wereld aan sieraden

Sieraden hebben altijd een speciale aantrekkingskracht gehad, niet alleen vanwege hun esthetische waarde, maar ook vanwege de emotionele band die ze kunnen vertegenwoordigen. Wat...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!