Je tuin gezellig maken voor de zomer? Dit zijn de beste tips

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, het kwik stijgt en we steeds meer buiten gaan leven is het tijd om de tuin eens goed onder handen te nemen. Door je tuin niet alleen netjes maar ook gezellig te maken, kun je straks op de warme zomerdagen optimaal genieten van de zon in de privacy van je eigen tuin. Maar hoe maak je het nu echt gezellig in je tuin? In dit blog zijn de beste tips voor je verzameld.

 

Kies voor kleurrijk meubilair van natuurlijk materiaal

Een goede manier om je tuin een warme en gemoedelijke sfeer te geven, is het werken met natuurlijke materialen en warme kleuren. Kies dus bij voorkeur voor tuinmeubilair van materiaal zoals mooie houtsoorten in een warme kleur. Ook kun je warme kleuren verwerken in het meubilair, door te kiezen voor een loungeset of mooie tuinstoel met vrolijk gekleurde kussens. Heb je wat minder de ruimte voor een grote loungeset? Kijk dan eens naar een handige inklapbare regisseursstoel van hout met een kleurrijke zitting in een warme kleur om hetzelfde effect te creëren. 

 

Decoratie maakt een groot verschil

Niet alleen het werken met natuurlijk materiaal in het meubilair kan veel doen voor de sfeer van je tuin; ook decoratie is cruciaal om de juiste sfeer in je tuin te creëren. Plaats dan ook mooie sierkussens in vrolijke kleuren op het zitmeubilair, voeg vrolijke lantaarns toe aan de tuin, zet mooie kaarsen in warme kleuren neer, plaats fakkels langs de paden en kijk eens naar andere tuindecoratie die geïnspireerd is door de natuur. Kies hierbij voor natuurlijke vormen en maak gebruik van warme kleuren voor een gemoedelijk gevoel. Heb je een barbeque of ga je gezellig buiten tafelen met je gezin, familie of vrienden? Met vrolijk gekleurd gecoat tafellinnen maak je het geheel helemaal af. 

 

Kies voor kleurrijke bloemen en planten

Natuurlijk kunnen mooie bloemen en planten niet ontbreken in een gezellige tuin. Kies voor bloemen in vrolijke kleuren en plaats deze niet alleen op de grond, maar gebruik ze bijvoorbeeld ook om je schutting mee op te fleuren. Een goede tip is het kiezen voor bloemen die op verschillende momenten beginnen met bloeien, zodat je de gehele zomer lang kunt genieten van de vrolijke kleuren en heerlijke geuren van de bloemen in je tuin. Wil je ook ‘s winters wat kleur in de tuin hebben? Kies dan voor wintervaste bloemen en planten om het groen in de tuin het gehele jaar lang te behouden. 

 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Waarom outdoor uitrusting voor dames kiezen bij ANWB

Als je een fan bent van outdoor activiteiten, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben. Het kan het...

Ondernemen in je eentje; spannend, overweldigend of allebei?

Gezeur van je baas, iemand die over je schouder meekijkt, of die nooit een keer waardering toont? Als je werken voor een baas zat...

Ontdek de Geheimen van een Succesvolle Linkbuilding Expert

Er gaat een wereld voor je open als je de geheimen van een succesvolle linkbuilding expert ontdekt. Het is een vakgebied dat vaak onbegrepen...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!