Redenen waarom Douglas hout geschikt is voor vele houtprojecten

Douglas hout is afkomstig uit Noordwest-Europa en behoort tot de naaldhoutsoorten. Dit houtsoort wordt steeds vaker gebruikt door de vele voordelen die het met zich mee brengt. Opvallend aan Douglas hout is de roze-achtige kleur. Het Houtsoort heeft een lange levensduur en blijft voor een lange periode mooi en goed uitzien. Douglas hout is een zeer sterk houtsoort dat geschikt is voor veel verschillende doeleinden. Het houtsoort heeft daarnaast ook een warme uitstraling waardoor Douglas hout perfect is voor tuinhuisjes of overkappingen. Het brengt een gezellige sfeer met zich meer en geeft je al snel een knus gevoel. Dat wil toch iedereen.   

Eigenschappen

Wat maakt dit houtsoort nu precies zo speciaal? Mijn persoonlijke ervaring met Douglas hout is heel positief en dat is ook de reden waarom ik het aan iedereen kan aanraden. Douglas hout is makkelijk te bewerken en te verlijmen. Ook voor mooie afwerkingen en kleine details is dit houtsoort geschikt. Met een levensduur van 10 tot 15 jaar is Douglas hout één van de meest duurzame houtsoorten. Douglas hout is een hard naaldhoutsoort dat veel gebruikt wordt voor grote projecten om het weerbestendig is. Om verkleuring van het hout tegen te gaan kun je het hout bewerken of laten bewerken met beits. Voor vele houtprojecten is Douglas hout inzetbaar en daarom wordt het aangeboden in verschillende lengtematen en afmetingen. In mijn eigen woning en tuin heb ik veel gewerkt met Douglas hout  en ik ben daar nog steeds mega blij mee. De afwerkingen zijn mooi en het hout houdt zich goed.         

Overkapping 

Al jaren mis ik iets in mijn tuin, namelijk een plek om te relaxen en te zitten. Ook in de winter wil ik graag buiten kunnen zitten dus daarom heb ik gedacht aan een vaste overkapping van hout. Ik heb me geïnformeerd in het kopen en zelf maken van houten overkappingen en kwam al snel op Douglas hout uit. Voor mij nog een onbekend houtsoort. De sterkte van het hout zou perfect zijn voor een overkapping, en ik geef iedereen groot gelijk. Ik heb de overkapping laten plaatsen en was direct zeer positief over het resultaat. Het hout creëert een gezellig sfeer waardoor ik heb heel prettig vind om buiten te zitten.  

Als je opzoek bent naar het juiste houtsoort voor een overkapping, schutting, tuinmeubels of tuinhuisje dan is Douglas hout misschien wel de oplossing voor jouw. Ik ben ontzettend tevreden en kan gezellig in mijn eigen tuintje zitten.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Duurzame palmolie is onderweg!

Palmolie is een product dat wereldwijd ontzettend veel wordt gebruikt. Het is misschien wel een van de meest diverse producten die er bestaat. Het...

Dit heb je nodig wanneer je een bedrijf start

Ben je binnenkort van plan om je eigen bedrijf op te starten? Dan komen hier vaak een aantal dingen bij kijken waar je misschien...

Wil je voip reseller worden?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: voip reseller. Maar wat is dat nu precies? Voip staat voor voice and internet protocol. Wil...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!