Recyclen voor een beter milieu

Wil jij een bijdrage leveren aan een beter milieu? Dat kan al door thuis bewust aan de slag te gaan met recyclen. Er zijn verschillende dingen die je thuis kan doen om producten te herbruiken. Start vandaag nog met recyclen thuis.  

Effectief je afval scheiden

Een duurzamer huishouden begint met het scheiden van afval. Hoe kan je dit op een effectieve manier doen? Een goede tip is om een dubbele prullenbak in de keuken neer te zetten. Dit is een iets grotere prullenbak dan normaal, maar het geeft de optie om bijvoorbeeld plastic te scheiden van restafval. Een andere tip is om de papierbak niet helemaal in de kelder of garage te plaatsen. Zet je deze dichter bij de keuken, dan zal je zien dat de drempel om te recyclen lager wordt. Tenslotte is het een idee om een klein gft-bakje op het aanrecht te zetten. Zo kan je tijdens het koken eenvoudig groente- of fruit resten weggooien. 

Apparaten inleveren 

Heb jij thuis apparaten die kapot zijn? Gooi deze dan niet weg. Je kunt oude apparaten bij winkels inleveren of bij de gemeentelijke stortplaats. Deze verzamelpunten zorgen voor het recyclen van jouw apparaten. Zo kunnen oude apparaten bijvoorbeeld koper, ijzer, kunststof en aluminium opleveren. Door apparaten in te leveren in plaats van in de prullenbak te gooien, lever je dus een kleine bijdrage aan een beter milieu. 

Kleding naar de kringloop

Ben jij uitgekeken op een aantal kledingstukken? Of merk je dat een aantal kledingstukken de bovenste plank van jouw kast nauwelijks verlaten? In dat geval is het een goed idee om je kleding naar de kringloop te brengen. In ieder stadscentrum is wel een kringloop te vinden die met alle liefde oude kleding van je overneemt. Deze kunnen anderen vervolgens kopen. Zo ben jij van oude kleding af en is iemand anders blij met een nieuwe outfit. 

Van sloopauto naar recyclemateriaal

Wist je dat je zelfs je auto kan recyclen? Dat doe je door je sloopauto te verkopen. Als je thuis een sloopauto hebt staan die je kwijt wilt, kun je deze verkopen. Er zijn genoeg bedrijven die de sloopauto van je willen overnemen. OSW is een voorbeeld van een bedrijf dat sloopauto’s opkoopt en vervolgens recyclet. Hoe gaat dat dan precies? Eerst lever je de auto in bij een RDW erkend autodemontagebedrijf. Daarna gaat het bedrijf aan de slag met het demonteren van jouw sloopauto. De onderdelen die nog in goede staat zijn, zullen herbruikt worden. Vervolgens gaat jouw sloopauto naar de shredder. De restmaterialen die hieruit komen zullen herbruikt worden. Een sloopauto verkopen is dus erg duurzaam. 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Wat kun je doen als je veel spaargeld hebt en hier meer rendement op wilt behalen?

Het is voor veel mensen die een groot vermogen hebben lastig om te beslissen wat ze het best kunnen doen met hun geld. Dat...

Wanneer moet je gevel gereinigd worden?

Je gevel reinigen kan op meerdere manieren en elke manier heeft eigen voordelen. Daarom moet je wel weten wat er aan je gevel gedaan...

Performance management bij jouw medewerkers inzetten

In het bedrijf zijn er altijd een paar factoren die het bedrijf uiteindelijk maken wat het is. Het is hierbij vooral belangrijk dat het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!