De verandering van performance management

Over performance management valt er de laatste tijd steeds meer te vinden. Maar wat nou precies de juiste informatie is en wat is er nog up to date is een goede vraag. Om een kleine samenvatting te geven omvat performance management of prestatiemanagement alle activiteiten die helpen de leerdoelen van medewerkers op een efficiënte en effectieve manier te worden behaald. Het concentreert zich niet alleen op bepaalde medewerkers maar de gehele organisatie, inclusief managers. Zo kun je elk onderdeel van de organisatie als een geheel beter begrijpen en verbeteren. 

 

De betekenis van performance management

Performance management komt voornamelijk neer op de kern van het bedrijfsleven en organisaties. De medewerkers kunnen het verschil maken en behoren daarom dan ook tot die kern. Hoe elk bedrijf performance management behandeld verschilt. 

Zo komt het ook veel voor dat de betekenis van performance management uitzonderlijk snel verandert. De voortdurende vooruitgang van technologische ontwikkelingen spelen hierin een grote rol. Technologie verandert het landschap van de samenleving en de manier waarop bedrijven en organisaties te werk gaan. Dit geeft dus ook veel invloed op de methoden van performance management. Performance management is er om mensen binnen een organisatie meer te ondersteunen en een duidelijk inzicht te krijgen in hun kennen en kunnen. Managers kunnen de prestaties monitoren maar kunnen ook groeien op basis van feedback door middel van dit systeem. 

 

Het gebruik van performance management software

Steeds meer verschillende soorten software worden beschikbaar gesteld als het gaat om performance management. De software die het meest gebruikt wordt is voor het continue prestatiebeheer, die snel en gemakkelijk veranderingen in prestaties en trends kan waarborgen. De juiste software kan informatie over het gehele bedrijf op een plek in een keer in kaart brengen. Het belangrijkste onderdeel van dit type systeem is dat het ook continu informatie kan overdragen, zoals de naam al weggeeft. Dit houd in dat inzicht in de prestaties en trends ontzettend snel zichtbaar kunnen worden. 

 

Voornamelijk voor de HR afdeling is deze software een goede aanwinst. Het kan er voor zorgen dat de medewerkers samen als groep de doelstellingen kunnen behalen die zijn opgezet door henzelf of de organisatie. Door de talloze mogelijkheden met dit soort systemen kan informatie supersnel worden opgehaald en gebruikt worden. Zo komt er een hogere mate in talentontwikkelingen binnen de organisatie en is dit snel en makkelijk inzichtelijk te maken per werknemer. 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Wat kun je doen als je veel spaargeld hebt en hier meer rendement op wilt behalen?

Het is voor veel mensen die een groot vermogen hebben lastig om te beslissen wat ze het best kunnen doen met hun geld. Dat...

Wanneer moet je gevel gereinigd worden?

Je gevel reinigen kan op meerdere manieren en elke manier heeft eigen voordelen. Daarom moet je wel weten wat er aan je gevel gedaan...

Performance management bij jouw medewerkers inzetten

In het bedrijf zijn er altijd een paar factoren die het bedrijf uiteindelijk maken wat het is. Het is hierbij vooral belangrijk dat het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!