Je kunt pakketpunt worden en een echte dienst verlenen

Het is soms een komen en gaan van pakketdiensten in de straat. En als dan ook nog veel mensen niet thuis zijn, dan is het voor deze pakketbezorgers een heuse uitdaging om op tijd "los" te zijn. Nu zijn er natuurlijk altijd wel oplossingen te bedenken, bijvoorbeeld door het pakket bij de buren of onder de carport achter te laten, maar dat moet handiger kunnen. Je kunt er, bijvoorbeeld, voor kiezen om een pakketpunt te worden. Dit is als particulier misschien (nog) niet heel interessant, maar pakketpunt worden kan voor (kleine) ondernemers wel heel interessant zijn. Denk bijvoorbeeld bij pakketpunt worden niet alleen aan de kosten, maar ook, vooral, aan de extra mensen die jouw winkel binnenlopen.

Pakketpunt worden op het werk

Er wordt nu, dat is waar, veel meer thuisgewerkt, maar er zijn ook werkplekken waar dat niet (altijd) mogelijk is. Zo kun je pakketpunt worden op het werk. Je medewerkers kunnen hun pakketten dan laten bezorgen in een speciale kast. Dit zorgt dan niet voor extra werk voor de baliemedewerkers en de bestelde pakketten kunnen, met een QR-code of na het intoetsen van een pincode uit de kast worden gehaald. Ieder pakket heeft een eigen kluisje. Dit voorkomt dat mensen per ongeluk het verkeerde pakketje meenemen.

We bestellen wat af!

Sinds de start van de hele corona-ellende zijn we alleen maar meer online gaan bestellen. De pakketbezorgers kunnen hun werk bijna niet meer aan. Je hebt zelf vast ook wel eens iets besteld dat geleverd werd op een tijd dat jij er niet was. Dat is een keer niet zo erg, maar je buurman zal niet alle dagen pakketjes voor je willen aannemen. Door pakketpunt worden mogelijk te maken op je werk of in de flat waar je woont, voorkom je veel gedoe. Het is niet alleen een stuk handiger voor de bezorgers, ook voor de bewoners en/of medewerkers.

Pakketten moeten soms geretourneerd worden

En dan moet je dus alsnog naar een servicepunt. Is het na 17.00 uur? Dan is het servicepunt gesloten. Het zou dus wel heel gemakkelijk zijn als het pakket gewoon weer bij je wordt opgehaald. Dit kan ook door gebruik te maken van de pakketwand. Het is een kwestie van goede afpraken maken met verschillende logistieke bedrijven. Het is sowieso een feit dat er, doordat er een pakketwand staat, er minder belasting is voor het milieu. De busjes hoeven niet meer een tweede of zelfs derde keer terug te komen om een pakket te kunnen afleveren.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Een mooi interieur met een klein budget: tips

Een mooi interieur creëren kan een uitdaging zijn, vooral als je een beperkt budget hebt. Maar laat dat je niet ontmoedigen! Met een beetje...

Jouw droom reis in een busje

Op vakantie gaan in jouw eigen omgebouwde camperbus. Dat is toch een droom waar veel mensen over dromen. Of je nu een mercedes benz...

Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfspand altijd schoon is?

Het schoonhouden van een bedrijfspand is van groot belang voor de gezondheid en veiligheid van werknemers en klanten, maar ook voor de uitstraling van...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!