Hoe vraag je schadevergoeding aan voor letselschade?

Wanneer je schade hebt opgelopen na een ongeluk, zowel materieel als immaterieel, heb je recht op schadevergoeding. Dit soort schade noemen we letselschade en kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn. Vaak lopen de kosten om dit te herstellen hoog op, daarom kun je een vergoeding aanvragen hiervoor en is degene die het ongeluk heeft veroorzaakt verantwoordelijk. Maar hoe vraag je eigenlijk deze schade aan? Je kunt hulp inschakelen van een letsel advocaat of je kunt onderstaande 7 stappen doorlopen.

Verzamel bewijsmateriaal

Een aanrijding is natuurlijk een ontzettend grote schok en vaak denk je hierna niet heel helder na, hierdoor kun je vergeten bepaalde persoonsgegevens van de aansprakelijke te verzamelen, terwijl dit wel erg van belang is. Bewijsmaterialen die nodig zijn om te verzamelen zijn de gegevens van degene die je heeft aangereden en de gegevens van getuigen van het ongeluk. Ook is het verstandig foto’s te maken van de verkeerssituatie en moet natuurlijk het schadeformulier worden ingevuld.

Neem contact op met een specialist

Na de eerste stap is het aan jou om te beslissen of je een letsel advocaat wilt inhuren of dat je zelf onderstaande stappen doorloopt. Wanneer je beslist om met een letsel advocaat, bijvoorbeeld letselschade Zwolle, te werken zal diegene onderstaande stappen oppakken en zit jouw taak erop.

Stel de wederpartij aansprakelijk

Je stelt iemand aansprakelijk door het sturen van een aansprakelijkheidsbrief naar het adres of de verzekeraar van de aansprakelijke. In deze brief staat de datum van het ongeluk en een schatting van de kosten die met de schade gepaard gaan.

Verzamel nodige gegevens en bepaal de hoogte van de schade

Om de zaak rond te krijgen moeten gegevens zoals een proces-verbaal, een verklaring van een medisch specialist en getuigenverklaringen verzameld worden. Ook moet je alle gemaakte kosten bijhouden, zodat je dit later vergoed kan krijgen.

Laat de wederpartij de schade erkennen

Wanneer de wederpartij de schade erkent, kan het bedrag worden uitgekeerd. Wanneer de aansprakelijke hier tegenin gaat, moet je bewijzen waarom je wel denkt dat deze persoon aansprakelijk gesteld moet worden.

Je ontvangt een voorschot

Dit hele proces kan soms best lang duren. Wanneer dit het geval is en je in deze periode als veel kosten moet maken door jou geleden schade, kun je alvast voorschotten ontvangen. Hier dien je zelf een aanvraag voor te doen. Dat kost wel even tijd, maar het is wel prettig om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij komen kijken.

De zaak is afgewikkeld

Wanneer je weer in je oude conditie bent en de schade is vergoed, kan de zaak afgewikkeld worden!

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Ontdek de voordelen van duo rolgordijn verduisterend en gordijnen op maat

Als je op zoek bent naar een nieuwe look voor je huis, dan zijn duo rolgordijn verduisterend en gordijnen op maat twee geweldige opties....

Ontdek de charme van frake noir en vingui noir in je interieur

Wonen is een kunst, en net als elke andere kunst, is het een uitdrukking van wie we zijn. Onze huis- en tuinruimtes vertellen veel...

Een hele wereld aan sieraden

Sieraden hebben altijd een speciale aantrekkingskracht gehad, niet alleen vanwege hun esthetische waarde, maar ook vanwege de emotionele band die ze kunnen vertegenwoordigen. Wat...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!