Hoe kun je als bedrijf inkoopfacturen snel en eenvoudig verwerken?

Hoe kun je als bedrijf inkoopfacturen snel en eenvoudig verwerken?

De financiële administratie van een bedrijf is de verzameling van alle financiële gegevens, transacties en activa. Het is belangrijk om deze administratie bij te houden om inzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven van het bedrijf, zodat er beter kan worden gestuurd op de financiën. Een goede administratie geeft ook inzicht in de prestaties van het bedrijf tot nu toe en kan helpen bij het nemen van beslissingen over toekomstige investeringen of projecten.

Een belangrijk onderdeel van de financiële administratie is het bijhouden van je facturen. Het is cruciaal om alle facturen te bewaren, zowel inkomende als uitgaande. Als je een bedrijf hebt, moet je ervoor zorgen dat je facturen goed gedocumenteerd zijn. Dit betekent dat ze volledig en duidelijk moeten zijn, met alle relevante informatie erop. Maar hoe kun je efficiënte aanbrengen in de factuuradministratie? In deze blog gaan we het bespreken. 

Eenvoudig en snel inkoopfacturen verwerken

Inkomende facturen dien je altijd zo snel mogelijk te betalen, zodat je niet in de problemen komt met jouw leveranciers. Betaal inkomende facturen netjes op tijd, zodat je niet in de knoei raakt met je boekhouding en eventuele belastingaangiften. Let ook goed op de data waarop facturen vervallen; soms kun je een korting krijgen als je een factuur voor een bepaalde datum betaalt. Genoeg dingen om rekening te houden bij het verwerken en inboeken van facturen. Ben je op zoek naar een manier om inkoopfacturen snel en eenvoudig te verwerken? Factuurcontrole proces kan dan uitkomst bieden. Aan de hand van een automatiseringsoplossing kun je als bedrijf veel tijd besparen. Bovendien kun je administratieve processen aanzienlijk verbeteren. Het archiveren, terugzoeken en inboeken van facturen was nog nooit zo eenvoudig en efficiënt. Bedrijven kunnen veel meer werk verzetten met dezelfde bezetting. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven kiezen voor de krachtige automatiseringsoplossing. 

Hoe werkt het? 

Bij het eenvoudig en snel verwerken van inkoopfacturen wordt er gebruik gemaakt van een slimme automatiseringsoplossing. Maar hoe werkt het? De SMART-OCR software van whitevision.nl verwerkt inkomende documenten en maakt hier een boekingsvoorstel van. Je hoeft als bedrijf dan alleen nog maar de gegevens te controleren en te valideren. Met de WhiteVision Matching-functie wordt een boekingsproces heel erg eenvoudig. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om inkomende facturen automatisch te laten matchen met ontvangsten en bestellingen. Maar wat nu als er een afwijking is? Dan wordt de desbetreffende regel gemarkeerd zodat je dit handmatig kunt corrigeren. Genoeg redenen om te kiezen voor de oplossing van WhiteVision.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Een warm welkom creëren met de juiste terrasindeling

Als de zon zich laat zien en de temperaturen stijgen, dan weet je dat het terrasseizoen is geopend. Een terras is het visitekaartje van...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!