Het gaat allemaal om de juiste connecties

Er zijn mensen die het als het ware tot hun motto hebben gemaakt. Om succesvol te zijn, zal je de juiste connecties moeten hebben. Zij netwerken erop los, zijn op allerlei borrels te vinden en zorgen ook op bijvoorbeeld LinkedIn dat zij met de juiste mensen verbonden zijn. Hun netwerk houden ze zorgvuldig in stand, en breiden zij steeds weer verder uit als dat nodig is. Maar wist je dat het hebben van de juiste connecties ook online een wereld van verschil kan maken?

Vinden en gevonden worden

Mensen houden er graag een uitgebreid netwerk op na in de zakelijke wereld, omdat hen dit helpt om mensen en dingen te zoeken, maar ook om zelf gevonden te worden. Heeft er iemand een nieuwe medewerker of manager nodig, en laat deze dit vallen in zijn of haar netwerk, dan is het fijn als er binnen dat netwerk mensen zijn die jou kennen; zij kunnen jou voorstellen, en ook meteen een aanbeveling geven, omdat ze je tenslotte al persoonlijk kennen of met je hebben samengewerkt. Zij maken jou direct interessant en zorgen ervoor dat je een streepje voor hebt ten opzichte van mensen waar geen connectie mee is.

Zo werkt dit eigenlijk ook online. Het draait dan niet om het leggen van menselijke connecties, om het opbouwen van een netwerk dat uit mensen bestaat, maar uit het leggen van goede online links. Heb je een website, en dat kan zowel een bedrijfswebsite, een blog of bijvoorbeeld een webwinkel zijn, dan is het goed dat je connecties hebt op andere sites. Dat er sites zijn die naar jou linken, en je daarmee als het ware een aanbeveling bezorgen. Zoekmachines detecteren deze links namelijk, en nemen je hierdoor serieuzer: als er websites zijn die over bepaalde zaken naar jou refereren, dan ben je vast en zeker een autoriteit op dat gebied.

Zorg voor de juiste links

Wat in het bovenstaande voorbeeld wordt beschreven, is eigenlijk linkbuilding in een notendop. Veel mensen hebben de term wel eens horen vallen, maar vragen zich nog steeds af: wat is linkbuilding? Veel meer dan online een goed netwerk van links aanleggen is het niet. Maar let op! Het is een specialistisch werkje om te bepalen wat goede links zijn, waarbij je ook flink de fout in kunt gaan. Je linkbuilding uitbesteden is hierom zeker een goede keuze. Experts zorgen ervoor dat er op de juiste plekken op het internet links naar jouw site terechtkomen, en houden tevens de resultaten daarvan in de gaten.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Met buitenverlichting kan je zorgen voor prachtige verlichting

Het is rond veel feestdagen erg populair om gebruik te maken van verschillende soorten verlichting. Bij de feestdagen in december is het vooral erg...

De beste manier om een goede autoleaseovereenkomst te sluiten

  Het verschil tussen financial leasing en occasion leasing Financial leasing is een vorm van leasing waarbij de lessee (kredietnemer) leasebetalingen verricht aan de lessor (kredietgever) om...

3x bijzonde vakantiebestemmingen

Met een terugblik op de pandemie kunnen we wel zeggen dat we veel hebben geleerd. Zo ook hoe we onze vakantie op een andere...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!