Basisprincipes van Crypto

Toen Bitcoin zijn intrede deed, kon je met één Bitcoin nog geen kopje koffie kopen, maar nu is dat helemaal anders. Wat je hier nu mee kan doen, is dat je er bijvoorbeeld een peperdure auto mee kan kopen. Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin, Litecoin, komen deze je niet zo bekend voor? Dan is er helemaal geen vuiltje aan de lucht. Met het concept van Bitcoin is het namelijk zo dat de strikte regels van centrale- en reguliere banken omzeild moeten worden om meer slagvaardigheid in transactieprocessen in te brengen. In de volgende alinea’s wordt er namelijk dieper ingegaan op de basisprincipes van crypto en meer. 

Bitcoin

Een virtuele munteenheid is hoe je de Bitcoin het best kunt omschrijven. Net zoals er traditioneel geld bestaat, zoals Euro’s en dollars. Zo heb je naast Bitcoin ook andere soorten cryptovaluta. Het grootste verschil is dat de Euro en de dollar door een centrale overheid of een centrale bank beheerd worden. Bij de cryptomunten is dat helemaal niet het geval. Bitcoins worden ”gemined”, zoals het ontwikkelen ervan ook wordt genoemd. Dit wordt gedaan door mensen met ontzettend krachtige computers. Die hebben ze namelijk nodig om complexe berekeningen te doen. In de regel geldt dat in principe iedereen bitcoin kan “minen”. Alleen heb je hiervoor ontzettend veel computerkracht, gespecialiseerde hardware en energie nodig. 

Waarom is Bitcoin zoveel waard?

Bitcoin is momenteel erg veel waard. Maar dit geldt niet voor alle crypto valuta's.  Zo kan een bitcoin duizenden euro’s waard zijn terwijl een ander cryptocurrency slechts een paar dollar cent kost. Dit heeft veelal te maken met het feit dat Bitcoin de eerste en populairste cryptomunt is. Binnen de cryptocurrency speelt het schaarstemechanisme een cruciale rol. In het verlengde hiervan is het zo gesteld dat er nooit meer dan 21 miljoen bitcoin in omloop mag zijn. Dat is hoe het is vastgelegd in de software. 

Zelfstandig investeren in cryptomunten

Is het mogelijk om zelfstandig in bitcoin te handelen? Die mogelijkheid bestaat er uiteraard. Er zijn namelijk verschillende websites die opereren als beurswebsite en daar heb je de mogelijkheid om in cryptomunten te handelen. Om dit te kunnen doen, heb je een wallet nodig. Je kunt een wallet vergelijken met een digitale portemonnee omdat het systeem compleet digitaal opereert. Om dit voor elkaar te krijgen moet je ervoor zorgen dat je de software op je computer of telefoon download. Bitcoin kopen kun je dus snel en eenvoudig doen. Maak er vandaag nog werk van indien je dat wenst.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Een warm welkom creëren met de juiste terrasindeling

Als de zon zich laat zien en de temperaturen stijgen, dan weet je dat het terrasseizoen is geopend. Een terras is het visitekaartje van...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!