Zo voorkom je dat je onnodig veel CO2 uitstoot

De afgelopen tijd houden we ons massaal steeds meer bezig met het milieu. De veranderingen van het klimaat zijn merkbaar en het is tijd om actie te ondernemen. Je ziet dan ook dat mensen de laatste tijd eerder voor milieuvriendelijke alternatieven kiezen. Dit is een goede ontwikkeling waar ook jij aan bij kunt dragen. Overigens betekent het niet dat je alle luxe direct hoeft te laten vallen. Er zijn namelijk ook alternatieven op luxe producten. Zo kun je bijvoorbeeld een zwembad, hottub en sauna ook op een andere manier verwarmen dan met stroom. 

 

Houtgestookte zwembadverwarming 

Als jij een zwembad in je tuin hebt en die in de koele avonden graag wilt verwarmen, dan kan dat met een houtgestookte zwembadverwarming. Dit is zowel een goede beslissing voor het milieu als voor je portemonnee. Als jij het zwembad gaat verwarmen met behulp van gas of elektriciteit, dan lopen de kosten al snel hoog op. Daarnaast kost het verwarmen van een bad erg veel energie. bovendien kun je een zwembad erg snel verwarmen met een houtkachel. Wanneer je gebruik maakt van een houtkachel wordt de wisselaar verwarmd door het gestookte hout. Dit zorgt ervoor dat het water na verloop van tijd warmer wordt. Gemiddeld wordt het zwembad ongeveer 1 graad per uur warmer.

 

Houtgestookte hot tub

Een houtgestookte hot tub is een hottub die wordt verwarmd met behulp van een houtkachel. Net als bij een houtgestookte zwembad leg je een aantal stukken hout in de kachel en laat je deze branden. Een hottub is wel een stuk sneller opgewarmd dan een zwembad. Dit omdat er aanzienlijk minder water in een hottub gaat. Mocht je een houtgestookte hottub hebben, dan kun je er ook voor kiezen om een kindling cracker aan te schaffen. Met behulp van een kindling cracker kun je het hout veilig en snel splijten. Als je het hout eenmaal hebt gespleten kun je genieten van de vele voordelen. Een groot voordeel van een hottub is dat je erg snel in ontspant. Zowel lichamelijk als psychisch merk je hier de voordelen van. 

 

Houtgestookte sauna 

Het is ook mogelijk om een houtgestookte sauna aan te schaffen. Sterker nog, voorheen ging het altijd zo. Een houtgestookte sauna wordt daarom door sommigen ook wel een traditionele sauna genoemd. Een groot voordeel van een houtgestookte sauna is dat je geen krachtstroom hoeft aan te leggen. Daarnaast voorkom je dat je elke dag de sauna in gaat en geniet je meer van de momenten dat je er wel in gaat. 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Wat kun je doen als je veel spaargeld hebt en hier meer rendement op wilt behalen?

Het is voor veel mensen die een groot vermogen hebben lastig om te beslissen wat ze het best kunnen doen met hun geld. Dat...

Wanneer moet je gevel gereinigd worden?

Je gevel reinigen kan op meerdere manieren en elke manier heeft eigen voordelen. Daarom moet je wel weten wat er aan je gevel gedaan...

Performance management bij jouw medewerkers inzetten

In het bedrijf zijn er altijd een paar factoren die het bedrijf uiteindelijk maken wat het is. Het is hierbij vooral belangrijk dat het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!