Wat is smartengeld?

Wanneer je bent betrokken bij een ongeval of een aanrijding en schade hebt opgelopen door de tegenpartij. Is de kans groot dat je letselschade hebt en bestaat dit uit inkomensverlies, vermogensschade en medische kosten. Toch zijn er ook andere vormen van schade en is de immateriële schade ook van groot belang. Je kunt namelijk veel pijn hebben, maar ook verdriet en depressiviteit. Je wilt altijd beide vormen van schade vergoed krijgen en hiervoor kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen. De schade van immateriële schade noem je smartengeld en hier heb je net zoveel recht op als letselschade. Smartengeld is een financiële vergoeding voor het leed en voor de emotionele schade. Wil jij weten hoeveel smartengeld je kunt krijgen van de tegenpartij? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoeveel smartengeld kun je ontvangen?

Om de hoogte van de smartengeld vergoeding vast te kunnen stellen, moet je goed kijken naar verschillende factoren. De meeste mensen schakelen hiervoor een letselschade advocaat in, die hier meer verstand van heeft. De leeftijd van het slachtoffer speelt een hoge rol en vaak krijgen jongere mensen een hogere vergoeding. Ook heeft de duur van de opname in het ziekenhuis een grote rol in het bepalen van de vergoeding. Het aantal ingrijpende medische behandelingen spelen ook een grote rol en hier moet je altijd rekening mee houden. Daarnaast is het van belang dat eventuele verminkingen ook meegenomen worden in de vergoeding. Er zijn natuurlijk nog meer factoren, maar het is te veel om deze allemaal hier op te noemen. 

 

Veel mensen vragen zich ook af waarom ze een letselschade advocaat moeten inschakelen. Wil jij weten waarom het handig is om een advocaat in te schakelen voor het claimen van je vergoedingen? Je leest er hieronder veel meer over!

Wat doet een advocaat voor je?

Een advocaat kan veel voor je betekenen en zorgt er vooral voor dat jij geen zorgen aan je hoofd hebt. Een letselschade en smartengeld rechtszaak kan veel tijd in beslag nemen en zorgen voor veel kopzorgen. Het is van een groot belang dat je rust neemt en volledig kunt herstellen. Daarom kan een letselschadeadvocaat je hiermee goed van dienst zijn en ervoor zorgen dat je sneller je vergoeding krijgt. Het grote voordeel van een advocaat is dat je zelf de kosten niet hoeft te betalen. Wanneer de andere partij aansprakelijk is, worden de kosten vergoed door de tegenpartij.

 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Ga voor de beste zakelijke verzekeringen voor jouw onderneming

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk om goed voor jouw onderneming te gaan zorgen. Daarom zijn er verschillende opties en mogelijkheden...

Praktische tips voor het verbouwen van muren en wanden

Of je nu een nieuw huis hebt gekocht dat gerenoveerd moet worden, of je wilt je bestaande woning upgraden, er zijn talloze dingen waar...

Thailand, het pareltje van Azië

Thailand is een land in Zuidoost-Azië dat de afgelopen jaren een populaire reisbestemming is geworden vanwege de prachtige stranden, levendige steden en het rijke...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!