Wat is bitcoin en waarom moet je het kopen

Bitcoin is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Zelfs wanneer je er nog niets mee doet, kun je niet om de wereldwijde sensatie heen. De kranten staan er vol van, en er word regelmatig een nieuwsbericht aan bitcoin gewijd. Toch hebben veel mensen nog vragen wat betreft het kopen van bitcoins. Want wat is het nou precies? Wat kun je er mee, en is het wel veilig? Het is belangrijk om het antwoord op deze vragen te weten, voordat je investeert in bitcoins. Het lezen van artikelen zoals deze, is een goede stap in de juiste richting.

Wat zijn bitcoins

Bitcoins vallen onder de crypto currencies. Dit is een digitale munteenheid die wereldwijd gebruikt kan worden als betaalsysteem. Dus in plaats van een pinpas of creditcard, gebruik je bitcoins om je aankoop te betalen. Daarnaast kun je bitcoins ook aankopen als investering. Dan gebruik je bitcoin niet om mee te betalen, maar bewaar je hem. Wil je de investering van de hand doen? Dan verkoop je de bitcoin aan een andere gebruiker. Bitcoins staan voor financiële vrijheid, en onafhankelijkheid van een bank. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan vijfhonderd miljoen bitcoin transacties gedaan.

Zijn bitcoins wel veilig

Bitcoin kopen is geen snelle beslissing. Er komen een hoop vragen kijken bij een investering in crypto currencies. Als eerste wil je natuurlijk zeker weten dat jouw geld en jouw investering veilig zijn. Gelukkig heeft bitcoin veiligheid hoog in het vaandel staan. Het systeem is namelijk gebouwd op digitale handtekeningen, en houdt precies bij welke transacties worden gedaan. Het bijhouden van deze digitale inforamtie zorgt ervoor dat alle transacties moeten worden geverifieerd voordat je over kunt gaan tot een betaling. Dit alles om fraude en andere problemen te voorkomen.

Waarom zou je bitcoins kopen

Momenteel is bitcoin één van de meest populaire investeringsmogelijkheden. En niet zonder goede reden. Bitcoins zijn namelijk de grootste crypto currency in de wereld. De reden waarom je bitcoins zou moeten kopen is dan ook simpel. Het is een goede investering voor de toekomst. Maar wees wel voorzichtig. Net zoals bij andere investeringen zijn er risico’s aan verbonden. Zorg er daarom voor dat je nooit investeert met geld dat je niet kunt missen. En bereid je goed voor. Bijvoorbeeld door de website van Satos te lezen. Hier vind je alle bitcoin informatie die je nodig bent. Én, wanneer je van alle belangrijke antwoorden bent voorzien, kun je hier ook meteen overgaan tot het aankopen van jouw allereerste bitcoins.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Wat kun je doen als je veel spaargeld hebt en hier meer rendement op wilt behalen?

Het is voor veel mensen die een groot vermogen hebben lastig om te beslissen wat ze het best kunnen doen met hun geld. Dat...

Wanneer moet je gevel gereinigd worden?

Je gevel reinigen kan op meerdere manieren en elke manier heeft eigen voordelen. Daarom moet je wel weten wat er aan je gevel gedaan...

Performance management bij jouw medewerkers inzetten

In het bedrijf zijn er altijd een paar factoren die het bedrijf uiteindelijk maken wat het is. Het is hierbij vooral belangrijk dat het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!