Wanneer moet je gevel gereinigd worden?

Je gevel reinigen kan op meerdere manieren en elke manier heeft eigen voordelen. Daarom moet je wel weten wat er aan je gevel gedaan wordt tijdens het reinigen. Ook kan het zijn dat er een renovatie nodig is aan je gevel en ook daarover zul je moeten weten wat er aan kan gebeuren en wat je kunt verwachten. Daarom kun je hier precies vinden hoe het renoveren van een gevel te werk gaat. Daarnaast kun je hier ook vinden hoe het reinigen van een gevel werkt. Deze twee opties kunnen de waarde van je huis namelijk verhogen. Dit omdat de woning er hierdoor van buitenaf beter uit komt te zien. 

Hoe werkt het reinigen van een gevel?

Het reinigen van een gevel wordt gedaan door de muur goed schoon te spuiten of te stoom reinigen. Het spuiten wordt of gedaan met een hogedrukspuit of met zandstralen. De zandstralen zijn echter wel bedoeld voor het verwijderen van erg grof vuil zoals graffiti, daarom is de kans ook groot dat dit niet gedaan wordt tijdens het reinigen van een huis zijn gevel. Na het reinigen van de gevel moet het huis wel opnieuw geïmpregneerd worden. Dit is eigenlijk kort gezegd een vuil en vochtafstotende laag aanbrengen. Een gevel impregneren dient zorgvuldig te gebeuren, maar is het vrijwel altijd meer dan waard.  

 

Hoe werkt het renoveren van een gevel?

Een gevel renoveren werkt door het bekijken van de schade. Als voorbeeld kan je scheuren nemen. Deze scheuren zullen gevuld moeten worden met bijvoorbeeld hetzelfde middel als de voegen, dit om te voorkomen dat vocht voor schade zorgt. Dit betekent helaas wel dat er een streep op de gevel te zien is. Om te voorkomen dat dit er niet netjes uitziet wordt er een extra laagje stuc aangebracht. Daarnaast wordt dit ook gedaan om de gevel versterking en extra bescherming te geven. Een extra stuclaag is bijvoorbeeld erg populair bij oude gevels. Bijvoorbeeld bij hele oude gevels. Ook brengt het de waarde van je huis weer een beetje omhoog. Het grootste gedeelte van gevel renovatie is dan ook de nieuw laag aanbrengen en de voegen repareren.

 

Waarom brengt een gevelreiniging en renovatie de waarde van je huis omhoog?

Een gevel renoveren brengt de waarde van je huis omhoog omdat de staat van je huis simpelweg beter is. Dit is ook minder werk voor nieuwe eigenaren en daarom zijn ze meestal bereid om meer te betalen. Het huis waarin ze terecht komen is compleet en dat is prettig. Naast dat een woning meer opbrengt, vind je meestal ook sneller een koper. 

 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Ondernemen in je eentje; spannend, overweldigend of allebei?

Gezeur van je baas, iemand die over je schouder meekijkt, of die nooit een keer waardering toont? Als je werken voor een baas zat...

Ontdek de Geheimen van een Succesvolle Linkbuilding Expert

Er gaat een wereld voor je open als je de geheimen van een succesvolle linkbuilding expert ontdekt. Het is een vakgebied dat vaak onbegrepen...

Hoe specialisatie in technische beroepen leidt tot de perfecte baan!

In dit tijdperk van non-stop technologische vooruitgang is specialiseren dé sleutel tot succes. Door je te verdiepen in een specifiek technisch gebied, word je...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!