Mijn hond heeft last van vlooien

Als je een hond hebt en regelmatig met je hond in bossen, bij plassen of in de buurt van andere honden komt, dan is er een kans aanwezig dat je hond last krijgt van vlooien. Vlooien komen namelijk vooral voor in plassen, bossen en ook kunnen andere honden jouw hond besmetten. Wanneer je hond last heeft van vlooien, is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen. Dat heeft ermee te maken dat het voor je hond erg vervelend is om last te hebben van vlooien. Je hond zal constant last hebben van jeuk en dat is gewoon niet leuk. Wil je weten wat je kunt doen als je hond last heeft van vlooien? Lees dan vooral even verder. 

 

Ga niet naar de dierenarts

Het komt helaas wel eens voor dat mensen met hun hond naar de dierenarts gaan als de hond last heeft van vlooien. Dat mensen dit doen is natuurlijk goed te begrijpen, want een dierenarts is er natuurlijk om je hond te helpen. Het is dan ook direct belangrijk om te weten om met je hond niet naar de dierenarts te gaan als je hond last heeft van vlooien. De kans is namelijk enorm groot dat je hond andere dieren gaat besmetten en daarnaast kan het inschakelen van een dierenarts ook erg prijzig zijn. Vlooien kun je zelf bestrijden. Het is makkelijk en een stuk goedkoper dan het bezoeken van de dierenarts.

 

Schaf vlooienshampoo aan

Wanneer je vlooien bij je hond wilt gaan bestrijden, dan is het onwijs belangrijk om hiervoor vlooienshampoo aan te schaffen. Er zijn verschillende middelen voor vlooien verkrijgbaar, maar vlooienshampoo heeft het meeste effect. Er zitten namelijk verschillende chemische stoffen in vlooienshampoo waar vlooien niet tegen kunnen. De vlooi gaan dan ook door de vlooienshampoo dood. Als je wilt weten hoe je vlooienshampoo het beste gebruiken kan, is het aan te raden om eens de gebruiksaanwijzing te bekijken. Deze krijg je altijd mee van een dierenarts of van een dierenwinkel. 

 

Vlooien voorkomen doe je zo

Naast het bestrijden van vlooien, is het ook belangrijk om te weten hoe je vlooien kunt voorkomen bij een hond. Dit kun je bijvoorbeeld doen om niet meer bij andere honden in de buurt te komen, maar dat is vaak geen optie. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het aanschaffen van een vlooienband voor een hond. Vlooien gaan door de aanwezige chemische stoffen niet in het vacht van je hond zitten en zoeken een ander slachtoffer. 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Een mooi interieur met een klein budget: tips

Een mooi interieur creëren kan een uitdaging zijn, vooral als je een beperkt budget hebt. Maar laat dat je niet ontmoedigen! Met een beetje...

Jouw droom reis in een busje

Op vakantie gaan in jouw eigen omgebouwde camperbus. Dat is toch een droom waar veel mensen over dromen. Of je nu een mercedes benz...

Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfspand altijd schoon is?

Het schoonhouden van een bedrijfspand is van groot belang voor de gezondheid en veiligheid van werknemers en klanten, maar ook voor de uitstraling van...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!