Jouw droom reis in een busje

Op vakantie gaan in jouw eigen omgebouwde camperbus. Dat is toch een droom waar veel mensen over dromen. Of je nu een mercedes benz sprinter gaat ombouwen of een renault trafic occasion. Met een passend budget, je droom, wat handigheid en tijd heb jij zo jouw busje omgetoverd tot een plek om in te reizen. 

Verschillende soorten bussen voor de ombouw naar een camper

Er zijn vandaag de dag enorm veel busjes op de markt die geschikt zijn voor een ombouw tot camper. Het kan dan ook een hele uitdaging zijn om jouw ideale bus te vinden. Wij hebben in onze eigen zoektocht de volgende stappen gevolgd:

Stap 1: Bepaal jouw budget
Het belangrijkste bij het zoeken van jouw ideale bus is allereerst jouw budget. Dat bepaalt voor een groot deel al hoe groot de vijver is waarin je vist.

Stap 2: Zet je wensen op een rij
Vervolgens is het goed om na te denken wat je belangrijk vindt aan een bus. Wil je een ouder, maar karakteristieke bus? Of wil je een nieuwere bus met meer comfort?

Stap 3: Kies jouw ideale formaat
De derde stap is om de grootte van je ideale bus te bepalen. Wil je er in kunnen staan of vind je mobiliteit belangrijker dan comfort. De meeste bestelbussen in Nederland zijn onderverdeeld in een lengte en hoogte categorie. Deze categorieën beginnen bij L1H1 en eindigen meestal bij L4H3. Deze code zegt iets over de lengte (L) en de hoogte (H) van een bestelbus. Hier gaan we straks nog verder op in.

Stap 4: Zoeken maar!
Nu je weet wat je budget is, aan welke persoonlijke eisen hij moet voldoen en welk formaat je relaxt vindt kun je gericht op zoek naar je bus!

We hebben hieronder een aantal bussen voor je uiteengezet die geliefd zijn onder zelfbouwers. Daarin hebben we onderscheid gemaakt tussen grote en kleine bestelbussen.

Een grote bestelbus tot camper ombouwen

Wat we al eerder hebben besproken, bepalen jouw wensen en budget uiteindelijk het formaat van jouw bus. Het is niet zo dat een grote bus beter is dan een kleine, want dit is echt afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Een grote bus neemt namelijk meer ruimte in beslag, hij kost meer qua wegenbelasting en verzekering en ook heb je meer materialen nodig voor de bouw van je camper. Natuurlijk zitten er ook zeker voordelen aan een grote bestelbus. Zoals je zou verwachten, hebben grote bestelbussen een lange wielbasis en een hoger dak. Je hebt dus meer leefruimte binnen. Een grote bestelbus kan ook handig zijn wanneer je jouw fietsen of surfplanken onder je bed wilt opslaan of een douchehokje wilt inbouwen. Kortom, de voornaamste reden om een grote bestelbus om te bouwen tot camper is meer ruimte.

Past een grote bestelwagen bij jouw wensen? Hieronder hebben we drie grote bestelwagens op een rij gezet die momenteel populair zijn:

  1. Fiat Ducato (Peugeot Boxer en Citroën Jumper)
  2. Mercedes Sprinter
  3. Volkswagen Crafter

 

Kleine bedrijfswagen tot camper ombouwen

Er zijn een aantal redenen om voor een kleine bestelbus te kiezen.

  1. Mobiliteit: een kleine bestelbus is gemakkelijker te besturen, waardoor je (zeker in het zuiden van Europa) gemakkelijker van A naar B kunt komen. Daarnaast is een kleinere bus ook handig wanneer je in de stad woont het je bus ook als dagelijks vervoersmiddel wilt gebruiken.
  2. Budget: over het algemeen zijn kleine bestelbussen een stuk voordeliger ten opzichte van grotere bussen.
  3. Maandelijkse lasten: ook betaal je minder qua wegenbelasting en verzekering voor een kleinere bestelbus.

 

Past een kleine bestelwagen bij jouw wensen? Dan vind je hieronder drie kleine bestelwagens die momenteel populair zijn:

  1. Volkwagen Transporter
  2. Renault Kangoo
  3. Opel Combo

 

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Koffer of rugzak? Zo maak je de keuze

Sta je op het punt om op reis te gaan en twijfel je tussen een koffer en een rugzak? De keuze hangt af van...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!