Je kunt de overwaarde huis gebruiken voor van alles!

Is jouw huis sinds je het kocht een stuk meer waard geworden en wil je eigenlijk wel iets doen met al dat extra geld? Dan kan dat! Je kunt je overwaarde huis opnemen en dan de overwaarde huis gebruiken voor allerlei zaken. Is het je droom om eindelijk echt je tuin eens mooi te laten aanleggen door een echte hovenier? Je kunt de overwaarde huis gebruiken voor verduurzaming of zelfs voor de aanschaf van een nieuwe auto, een verbouwing of een schenking. Het opnemen van de overwaarde van je huis is niet gratis, maar het is, in veel gevallen zeker de moeite waard.

Waarvoor kun je je overwaarde huis gebruiken?

Je kunt je overwaarde huis gebruiken om een ander huis te kopen. Zo zorg je ervoor dat je meer te besteden hebt bij de aankoop van een ander huis. Hou er wel rekening mee dat je dan te maken krijgt met de bijleenregeling. Je moet het extra geld dan wel binnen een bepaalde termijn in je nieuwe huis steken. Je kunt je overwaarde huis gebruiken om in een huurhuis te gaan wonen. In dat geval vervalt de bijleenregeling en kun je het extra geld dus vrij gebruiken. Denk dan aan het maken van die ene droomreis of het kopen van een vakantiehuisje.

Wat is er nog meer mogelijk?

Een schenking aan je kinderen is ook een manier voor je overwaarde huis gebruiken. Willen zij een huis kopen en krijgen ze de financiering niet rond? Dan kun jij jouw overwaarde gebruiken om ze te helpen. Sowieso is een schenking bij leven een stuk voordeliger dan een erfenis. Het scheelt heel veel kosten op het gebied van belastingen. De erfbelasting is niet mals! Of je koop van de overwaarde een tweede huis dat je kunt gaan verhuren. Zo kun je een passief inkomen genereren en dat is vaak erg welkom!

Denk er goed over na

Het oversluiten van je hypotheek en het opnemen van de overwaarde op je huis is geen beslissing waar je al te licht over moet denken. Het kan, voor de toekomst, flinke gevolgen hebben en het is, zoals gezegd, geen gratis oplossing. Je betaalt er altijd weer voor. Toch kan dat in veel gevallen echt de moeite waard zijn. Het is altijd weer verstandig om even contact op te nemen met één van de adviseurs van de Van Bruggen Adviesgroep. Hij of zij kan je alles vertellen wat je moet weten en zal je bijstaan met raad en daad!

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Een warm welkom creëren met de juiste terrasindeling

Als de zon zich laat zien en de temperaturen stijgen, dan weet je dat het terrasseizoen is geopend. Een terras is het visitekaartje van...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!