Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Je ziet steeds meer zonnepanelen in Roosendaal. En dat is niet voor niets. Je kunt met zonnepanelen op je eigen dak zelf je energie opwekken en zo meewerken aan een beter milieu én aan een vollere portemonnee. Je begint namelijk direct flink met besparen als je zonnepanelen op je dak hebt. Je hoeft dan niet meer te rekenen op een hoge energierekening. Zeker wanneer je er ook nog voor kiest om helemaal van het gas af te gaan. Je doet dan alles elektrisch en die hoge gasrekening is dan echt verleden tijd. Maar je moet je wel even afvragen: "is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?".

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen kun je (deels) zelf bepalen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen is een belangrijke vraag. Je wilt zeker weten of je dak geschikt is voor je zonnepanelen gaat bestellen. Wanneer je dak rietgedekt is, dan is het sowieso niet geschikt voor zonnepanelen. Dit in verband met het brandgevaar. Heb je een plat dak of een schuin dak? Ligt dat op het westen, het oosten, het zuiden of het noorden? Dat maakt maar weinig uit. Al kan de opbrengst wel flink variëren. Wil je een definitief antwoord op de vraag "is mijn dak geschikt voor zonnepanelen"? Dan raad ik je aan om te professional in te schakelen.

Hoe kun je het best te werk gaan?

Je kunt online al heel veel informatie vinden. Deze informatie kun je aanvullen met de informatie van je buren, kennissen, vrienden en familie. Veel van hen zullen inmiddels al wel zonnepanelen op hun dak hebben en ervaringen hebben opgedaan met de diverse aanbieders. Je kunt gaan voor een complete set zonnepanelen en hier je complete spaargeld aan besteden. Maar er is ook een andere manier. Een die je niet je complete spaarrekening kost, maar die je wel direct geld oplevert.

Een bijzondere manier om aan zonnepanelen te komen

Wanneer je niet alle financiën rond kunt krijgen om in één keer alle zonnepanelen aan te schaffen, maar wel voor zonnepanelen wilt gaan, zul je op zoek moeten naar een andere oplossen. Gelukkig is die er. Je kunt zonnepanelen lenen voor een vast bedrag per maand. Je hebt dan wel direct alle voordelen van zonnepanelen en je kunt er direct zonne-energie mee opwekken en deze terugleveren. Deze constructie staat beter bekend als een huurkoop-aanschaf. Na een vooraf vastgestelde periode zijn de zonnepanelen dan helemaal van jou. Zo kun je, ook voor relatief weinig geld, beginnen met besparen.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Padel: niet voor niets een enorme trend

Padellen, ofwel padel, is de laatste jaren een enorme trend. Iedereen lijkt het te spelen en iedereen vindt het leuk. Maar wat is padel...

Digitaliseer jouw bedrijf, bijvoorbeeld met het gebruiken van OCR

Meer en meer bedrijven kiezen ervoor om online aan het werk te gaan. Het is dan ook niet gek dat bedrijven dit doen. De...

Hoe start je je eigen horecazaak?

Het is belangrijk om je dromen achterna te gaan. Dat betekent niet dat je zomaar alles moet gaan doen wat je leuk lijkt, maar...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!