Het voorjaar en de zomer komen eraan!

Het voorjaar en de zomer komen er weer aan, en dat betekent dat we moeten kijken of we er klaar voor zijn! Kan jij in het voorjaar en in de zomer lekker genieten in de tuin van de zon, of moet er nog veel gebeuren. Nu is de tijd om te bepalen wat er nog gedaan moet worden en welke stappen je moet ondernemen zodat je tuin/huis klaar is voor het lekkere weer! In deze blog geven je een aantal leuke tips en tricks die ervoor zorgen dat je heerlijk kan genieten van je tuin.

Maak een chill-hoekje

In elke tuin kan je wel een lekker chill-hoekje maken. Dit kan je op verschillende manieren doen. In eerste instantie is het belang om een goede tuinmeubel te hebben. Tuinmeubelen zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je een mooi tuinmeubel hebt dan is het belangrijk om te realiseren dat het niet elke dag lekker weer is in Nederland. Daarom is het belangrijk om te kijken naar een goede tuinmeubelhoes. Daarnaast is het slim om te kijken naar verschillende tuinmeubels. Ga bijvoorbeeld voor een wicker loungeset. Met deze set ben je direct klaar voor lekker veel loungeruimte.

Beginnen bij het begin

Het is belangrijk om te beginnen met opruimen en schoonmaken. Dit werk kost tijd en energie maar het is zeker de moeite waard om het te doen. Door een ingrijpende renovatie van de tuin uit te voeren, ziet je direct het resultaat. Schoonmaak- en renovatiewerkzaamheden zorgen voor de ruimte die je in de tuin creëert. Denk aan tegels, je moet ook de achterdeur schoonmaken, de schuurdeur schoonmaken, de vloer vegen. Stiekem zijn er nog veel dingen te zien in de tuin. Hoe groot of klein je tuin ook is. Tuinieren is een intensieve bezigheid, maar tegelijkertijd een ontspannende bezigheid.

Belangrijke voorbereidingen

Wanneer je gaat voorbereiden op het voorjaar en de zomer is het belangrijk om rekening te houden het weer en voornamelijk tempraturen. Ga bijvoorbeeld niet snoeien met vorst, hierdoor vriezen je planten/stuiken dood. Als het weer warmer wordt, ga dan door met het voorbereiden van de plantenranden op de zomer. Het is het beste om in de toekomst alleen voor lavendel en andere grijsbladige planten te zorgen, omdat deze gevoelig zijn voor vorst die nog optreedt. Dan kun je ook hortensia, vlinderstruiken, rozen en clematis snoeien. Naast diverse bomen, zoals de bekende moerbeiboom, planten we hem graag als dakboom in onze tuin.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Waarom outdoor uitrusting voor dames kiezen bij ANWB

Als je een fan bent van outdoor activiteiten, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben. Het kan het...

Ondernemen in je eentje; spannend, overweldigend of allebei?

Gezeur van je baas, iemand die over je schouder meekijkt, of die nooit een keer waardering toont? Als je werken voor een baas zat...

Ontdek de Geheimen van een Succesvolle Linkbuilding Expert

Er gaat een wereld voor je open als je de geheimen van een succesvolle linkbuilding expert ontdekt. Het is een vakgebied dat vaak onbegrepen...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!