Gezond blijven als je ouder wordt. Zo pak je dat aan!

Wanneer je ouder wordt is het belangrijk om gezond te blijven. Dit vergt een bewuste aanpak van je levensstijl. Je kunt niet meer beroep doen op je jeugdige energie en uithoudingsvermogen. Je moet nu actief bezig zijn met het verbeteren en onderhouden van je gezondheid. Zo pak je dat aan!

1. Voldoende bewegen

Het is belangrijk om voldoende te bewegen wanneer je ouder wordt. Dit houdt je spieren en gewrichten soepel en vermindert het risico op allerlei aandoeningen, zoals osteoporose, hart- en vaatziekten en diabetes. Probeer dagelijks minimaal 30 minuten matig tot intensief te bewegen. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen of fietsen.

2. Stress vermijden

Stress is slecht voor je gezondheid. Het vergroot het risico op allerlei aandoeningen, zoals depressie, hart- en vaatziekten, maagklachten en migraine. Probeer je stressniveau zo laag mogelijk te houden door bijvoorbeeld voldoende te slapen, ontspanningsactiviteiten te doen en bewust te kiezen voor een gezonde levensstijl. Er zijn een aantal dingen die stress op kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld aan hoe je alles achterlaat wanneer je er niet meer bent. Dit kan je voorkomen door alles van te voren te regelen nu dat nog kan. Denk hierbij aan het alvast regelen van een uitvaartverzorger, of een bedrijf die dit al doet. Het is slim om dit te regelen in de stad waar je woont, bijvoorbeeld een uitvaart Amsterdam

3. Gezond eten

Gezond eten is belangrijk voor je gezondheid. Eet voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen, zoals groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten en vis. Vermijd voedingsmiddelen met veel verzadigd vet, suiker en zout. Dit is slecht voor je cholesterol, bloeddruk en bloedsuikerspiegel.

4. Sociale activiteiten ondernemen

Sociale activiteiten zijn belangrijk voor je gezondheid. Ze helpen je te ontspannen, te voorkomen dat je eenzaam voelt en te voorkomen dat je je slecht voelt over jezelf. Probeer dagelijks minimaal 30 minuten aan sociale activiteiten te doen, zoals een wandeling maken met een vriendin, een praatje maken met de buren of naar een museum gaan.

5. Maak je huis veilig

Wanneer je ouder wordt is het belangrijk om je huis veilig te maken. Verwijder tapijten en vloerkleden, zorg voor goede verlichting en leg anti-slipmatten in de badkamer en op gladde vloeren. Zo voorkom je dat je uitglijdt of valt.

6. Gewicht in balans

Wanneer je ouder wordt is het belangrijk om je gewicht in balans te houden. Dit voorkomt het ontstaan van gezondheidsklachten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen. Probeer je gewicht op peil te houden door gezond te eten en te bewegen.

7. Ga regelmatig naar de dokter

Het is belangrijk om regelmatig naar de dokter te gaan. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je eventuele gezondheidsklachten vroegtijdig signaleren en behandelen.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Koffer of rugzak? Zo maak je de keuze

Sta je op het punt om op reis te gaan en twijfel je tussen een koffer en een rugzak? De keuze hangt af van...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!