Duurzame palmolie is onderweg!

Palmolie is een product dat wereldwijd ontzettend veel wordt gebruikt. Het is misschien wel een van de meest diverse producten die er bestaat. Het zit in haast alles. Als jij gaat douchen ontkom je er niet aan dat je palmolie gebruikt. Het zit in shampoo en conditioner. Het zit in wasmiddel, schoonmaakmiddel, hagelslag, chocoladepasta, snoep, boter. In het nieuws ontkom je ook niet aan palmolie. Je hebt waarschijnlijk wel eens iets gelezen over palm oil deforestation. Begrijp mij niet verkeerd palm oil deforestation is een groot probleem, maar naar mijn mening wordt palmolie in een negatiever daglicht gezet dan nodig is. Stichtingen en organisaties zijn namelijk bezig met het verbeteren van de palmolie-industrie. Maar dit proces gaat niet over een nacht ijs. Je kan niet zomaar een van de meest gewenste producten ter wereld compleet ecologisch vriendelijk verbouwen. Toch zijn veel bedrijven hier actief mee bezig. Vandaag wil ik het hebben over hoe bedrijven de palmolie-industrie verbeteren, palm oil deforestation tegengaan, en hoe jij hier mee kan helpen.

 

Koop groene palmolie

Er bestaat wel degelijk groene palmolie. Ik verwacht niet dat u wel eens heeft gehoord van het RSPO-keurmerk. Alle artikelen die gaan over palm oil deforestation vergeten het altijd om te benoemen dat er wel degelijke groene palmolie bestaat. Het RSPO-keurmerk staat voor Roundtable on Sustainable Palm Oil. Dit keurmerk geeft aan dat de palmolie die is gebruikt in een product voor 95% duurzaam is geproduceerd. Maar wat verstaan we onder duurzaam geproduceerde palmolie? Allereerst moet het groeien van palmolie niet de leefomgeving van (bedreigde) diersoorten in gevaar brengen. Daarnaast zijn er regels over pesticiden, het afvalwater, broeikassen en energie. Pas als je aan deze eisen voldoet mag je het RSPO-keurmerk dragen. Veel grote bedrijven willen graag ecologisch verantwoorden palmolie gebruiken in hun producten. Dus op deze manier hebben telers en boeren ook een economische reden om te zorgen voor het RSPO-keurmerk. Hiermee hebben ze namelijk een veel grotere kans op een contract met een groot product.

 

Koop duurzame palmolie

Ook jij kunt helpen met het groener maken van de palmolie-industrie. Door alleen producten met duurzame palmolie te kopen stimuleer jij andere bedrijven om ook dit keurmerk te krijgen. Palmolie is en blijft een cruciaal product. Alle negativiteit om dit product heen is niet nodig. Er bestaat ook duurzame palmolie en wij hebben de macht om te zorgen dat meer bedrijven gebruik gaan maken van duurzame palmolie.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Hoe kun je veilig investeren in cryptovaluta?

Als je meer geld op je rekening hebt staan dan je nodig hebt als buffer, is het interessant om eens te kijken hoe je...

Jouw bedrijf naar een volgend level brengen

Jouw bedrijf naar een volgend level brengen? Dat kan op allerlei verschillende manieren. Het is maar net hoe je het aanpakt en wat bij...

Vitaminen en supplementen voor je gezondheid

Tegenwoordig gebruiken veel mensen vitaminen en supplementen om zo wat extra’s binnen te krijgen. CBD olie kopen, 5-HTP, Ginkgo Biloba of kool tabletten, allemaal...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!