Deze stappen moet je ondergaan om problemen te voorkomen bij ziekte

Wanneer je voor kortere of langere tijd door ziekte uitvalt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen komt. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een naturapolis om jouw zorgkosten te dekken of het aanvragen van toeslagen als aanvulling op je inkomen. Met deze handige stappen zie je niets over het hoofd en kun jij jezelf in alle rust focussen op jouw herstel.

Wees zeker van goede zorg

Als je thuis zit met gezondheidsproblemen, is het belangrijk om de juiste zorg te krijgen zodat je goed kunt herstellen. Door een zorgverzekering met passende dekking af te sluiten voorkom je dat je extreem hoge zorgkosten moet betalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een naturapolis: met deze polis kun je terecht bij de gecontracteerde zorgverleners. Of sluit een restitutiepolis af, waarmee je tegen een hogere premiere vrije zorgkeuze hebt en daarmee zelf kunt bepalen door welke zorgverlener je wordt behandeld. Lees altijd even de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door, zodat je precies weet wat er allemaal onder de dekking valt.

Aanvulling op je inkomen

Jouw inkomen gaat automatisch een stuk omlaag wanneer je vanwege ziekte minder of geheel niet meer kunt werken. Om die reden is het handig om te weten dat je dan wel in aanmerking kunt komen voor toeslagen als de zorgtoeslag en huurtoeslag. Ook heb je wellicht recht op kwijtschelding van bepaalde gemeentelijke belastingen. Al met al kan dit een flink bedrag per maand schelen en zo loop je aanzienlijk minder kans om in financiële problemen te komen. Je kunt bij de Belastingdienst navragen of je in aanmerking komt voor toeslagen en bij de gemeente informatie inwinnen over kwijtscheldingen.

Ga in gesprek met de bedrijfsarts

Jouw werkgever brengt je na de ziekmelding in contact met een gecertificeerde bedrijfsarts. Die beoordeelt of je in staat bent om te werken en/of hoe lang je uitgeschakeld zult zijn. Het is daarom goed om te weten dat deze bedrijfsarts een beroepsgeheim heeft en niets aan jouw werkgever zal doorgeven. Je kunt dus helemaal eerlijk zijn over jouw situatie en samen kijken naar het beste traject voor hervatting van je werkzaamheden, ook wanneer dit betekent dat een andere functie de beste oplossing is. Kom in dat geval zelf met een voorstel voor vervangend werk en stel haalbare doelen voor jezelf. Op die manier heb je de rust en ruimte om er weer helemaal bovenop te komen.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Met buitenverlichting kan je zorgen voor prachtige verlichting

Het is rond veel feestdagen erg populair om gebruik te maken van verschillende soorten verlichting. Bij de feestdagen in december is het vooral erg...

De beste manier om een goede autoleaseovereenkomst te sluiten

  Het verschil tussen financial leasing en occasion leasing Financial leasing is een vorm van leasing waarbij de lessee (kredietnemer) leasebetalingen verricht aan de lessor (kredietgever) om...

3x bijzonde vakantiebestemmingen

Met een terugblik op de pandemie kunnen we wel zeggen dat we veel hebben geleerd. Zo ook hoe we onze vakantie op een andere...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!