De handigheid van een magneet

Het is onhandig om in een muur te moeten boren zodat spullen opgehangen kunnen worden. Deze onhandigheid kan ontstaan uit verschillende dingen. Misschien heeft iemand de correcte spullen niet, misschien mag er niet in de muur geboord worden of misschien wil je geen gaten in de muur. Dan is het wel zo handig om magneet in huis te hebben! Een magneetband of magneet tape kan gebruikt worden om spullen zoals schilderijen, planborden of iets anders op te hangen, maar is ook goed te gebruiken om dingen te kunnen markeren. Maar wat is een magneetband precies?

Magneetband

Een magneetband is eigenlijk wat de naam al doet vernoemen: een band gemaakt van kunststof met een dunne laag magnetiseerbaar materiaal erop. Een magneetband is een verzamelnaam voor, onder andere, magneettape, magneetfolie en zelfklevende magneetplaatjes. Magneetbanden worden gebruikt voor markering van het magazijn, winkel, kantoor of werkplaats. Handig aan de band is dat het magneetgedeelte magnetisch blijft! Het wordt dus niet minder magnetisch over tijd, waardoor de gemaakte markeringen altijd verplaatst kunnen worden als dat nodig is. Een magneetband kopen is dus handig om te doen voor iedereen die wat moet organiseren!

Magneet tape

Magneet tape is een andere naam voor een zelfklevende magneetstrip. De zelfklevende kant zorgt ervoor dat de strip vrijwel overal op kan worden geplakt. Er hoeven geen boor of spijkers gebruikt te worden, waardoor de muur zelf onveranderd blijft. Het tape is daarnaast erg flexibel en kan gemakkelijk op maat worden gesneden of geknipt, om het zo precies mogelijk op maat te kunnen maken.

Magneet folie

Dan is er nog magneet folie. Dit wordt veel gebruikt om magneetplaten of magneetstickers van te maken. Magneet folie hecht zich goed aan ijzerhoudende ondergronden, zoals ijzeren kasten, magazijnstellingen en whiteboards. Het wordt om deze reden veel gebruikt voor reclamedoeleinden. Magneet folie is te verkrijgen in rollen, maar ook in vellen van A4 formaat.

Gebruik

Het gebruik van de verschillende soorten magneetbanden zijn al aangestipt. Kortom kan het worden gebruikt als een manier om iets op te hangen, als markering op whiteboards of stellingen of als etikettering op dezelfde plekken. Organisatorisch gezien is een magneetband dus zeker handig om te gebruiken.

Magneet roest niet, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. Wel hoort er op gelet te worden dat ultraviolette straling, wat van licht afkomt. Dit kan ervoor zorgen dat het magnetische gedeelte bros en brokkelig wordt. Aanbevolen wordt om de magnetische banden af en toe te veranderen.

Met deze informatie op zak kan iedereen beginnen met het ophangen van spullen en het markeren van belangrijke dingen door middel van een magneetband!

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Zo voorkom je dat je onnodig veel CO2 uitstoot

De afgelopen tijd houden we ons massaal steeds meer bezig met het milieu. De veranderingen van het klimaat zijn merkbaar en het is tijd...

Motorverzekering regelen via Combimotors

Ben jij eigenaar van een motor, dan heb je uiteraard ook een motorverzekering. Dat is immers verplicht in Nederland. Zonder verzekering mag je niet...

De handigheid van een magneet

Het is onhandig om in een muur te moeten boren zodat spullen opgehangen kunnen worden. Deze onhandigheid kan ontstaan uit verschillende dingen. Misschien heeft...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!