3x bijzonde vakantiebestemmingen

Met een terugblik op de pandemie kunnen we wel zeggen dat we veel hebben geleerd. Zo ook hoe we onze vakantie op een andere manier kunnen inrichten en op een andere manier van onze vrije tijd kunnen genieten. Voor veel mensen zat een reis naar het buitenland er niet in en zijn zij Nederland en haar buurlanden gaan ontdekken. Want ook Nederland heeft gewoon een heleboel moois te bieden. Ben jij ook al aan het nadenken over je vakantieplannen voor volgend jaar? Weer even weg uit je dagelijkse bestaan en nieuwe plaatsen ontdekken. In dit blog doe je inspiratie op om je bucketlist mee aan te vullen.

 

Gezelligheid in Maastricht

Voor gezelligheid en interessante bezienswaardigheden hoef je helemaal niet ver van huis te zijn. In het zuiden van het land is namelijk ook veel te zien en te ontdekken. Zo is Maastricht een onwijs gezellige, bourgondische stad tussen de heuvels van Zuid-Limburg. Je vindt hier allerlei lokale lekkernijen, terrassen en bezienswaardigheden. In Valkenburg kun je ook talloze historische plekken bewonderen, zoals de Fluweelengrot en Kasteel Valkenburg. Verder kun je in de omgeving prachtige wandelingen en fietstochten maken. Maastricht heeft alle ingrediënten voor een gezellige stedentrip voor een paar dagen. Roep je vrienden bij elkaar en boek een groepsaccommodatie studenten voor een paar onvergetelijke dagen in Maastricht.

 

Genieten in Italië

Italië leent zich al jaren als ideale vakantiebestemming voor veel verschillende soorten reizigers. Je vind hier bijvoorbeeld veel campings waar veel Nederlanders ieder jaar weer graag naartoe rijden. Een aangenaam klimaat, veel mogelijkheden voor wandelingen en excursies, speciale bezienswaardigheden en de Italiaanse keuken zorgen voor een heerlijke kampeervakantie. Maar je kunt hier natuurlijk ook een vakantiehuis Italie met zwembad boeken voor een wat luxer verblijf. Bezoek de interessante steden als Rome en Milaan om je te wanen in de typerende Italiaanse cultuur.

 

Wildlife in Oeganda

Minder bekend, maar zeker niet minder mooi als reisbestemming, is Oeganda. In dit bijzondere land ben je helemaal op je plek als je van avontuur houdt. Qua landschap is Oeganda een van de meest diverse landen in Afrika. Door de verschillende leefgebieden vind je hier dan ook een grote verscheidenheid aan wildlife. Van leeuwen en olifanten in de natuurparken met savannes tot meer dan twintig apensoorten in de oerwouden. In Oeganda vind je daarnaast diverse culturen. In elke regio tref je weer andere gebruiken en tradities aan, maar je zult je ongetwijfeld meer dan welkom voelen door de gastvrije bevolking. Niet voor niets wordt Oeganda parel van Afrika genoemd en is het zeker een bezoek waard.

More from author

Ander nieuws

Laatste nieuws

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Welke verzekering heb je nodig voor je wintersport?

Ga je dit jaar op wintersport? Zorg er dan voor dat je een goede reisverzekering neemt. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen tijdens het...

Koffer of rugzak? Zo maak je de keuze

Sta je op het punt om op reis te gaan en twijfel je tussen een koffer en een rugzak? De keuze hangt af van...

GlobalConnections

Leuk dat je de onze blogsite bezoekt en met virtueel met ons connect. Op onze blog vind je leuke artiklen over wonen, gezondheid, tech en mode. Kijk gerust even rond voor inspiratie. Mocht je een idee hebben voor een leuke blog, laat het ons dan weten via de contactpagina.

Stay Global Connected!